toukokuu 19, 2021 |

Kela ryhtyy hyödyntämään kaupallisia verkkolaskujärjestelmiä kuntoutuksen laskutuksessa – aikataulu avoin

Laki on edellyttänyt julkisilta hankintayksiköiltä sähköiseen laskutukseen siirtymistä viimeistään huhtikuun 2020 alusta lukien, jolloin siirtymäaika päättyi.

Kela ryhtyi luomaan omaa sähköisen laskutuksen järjestelmää kuntoutukseen, mutta on nyttemmin luopunut tästä suunnitelmasta. Suunnitelmien muuttumisesta huolimatta Kelalta varovasti veikkailtiin, että aikataulu sähköiselle verkkolaskutukselle voisi olla edelleen vuoden 2021 alusta.

Palveluntuottajilta sähköiseen laskutukseen siirtyminen edellyttää verkkolaskujen muodostamiskykyä, joka kuuluu jo nykyään moniin potilas- ja asiakastietojärjestelmiin.

Kelan kuntoutuksen verkkolaskupohja tulee omaan vakiomuotoinen. Uusiin laskuihin ei enää merkittäisi asiakkaan henkilötunnusta, vaan asiakaskohtainen kuntoutuspäätökseen merkittävä Kelan tunniste.

Yksityiskohdat ovat vielä avoinna. Aihetta käsiteltiin Kelan keskustelutilaisuudessa 11.5.2021

Kelan ja palveluntuottajien välinen keskustelutilaisuus 11.5.2021

Keskustelutilaisuuden aiheita olivat rekisteröitymismenettely, kuntoutussuunnitelmien jatkot, päätöskäytännöt ja sähköinen laskutus.

Kelan vastaukset palveluntuottajajärjestöjen esittämiin kysymyksiin löydät tästä linkistä (Palveluntuottajajärjestöjen Ja Kelan Keskustelutilaisuus 11052021)

Kela pyrkii laajentamaan rekisteröitymismenettelyn kokeilua harkinnanvaraisen kuntoutuksen palveluihin, yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa.

Lisäksi Kela tiedottaa, että nykyiset ryhmäterapiasopimukset ovat voimassa 31.12.2021 saakka, ja vuoden 2022 ryhmäterapiakilpailutukset ovat nyt avoinna. Yksilöterapiasopimukset ovat voimassa vuoden pidempään, eli 31.12.2022. Yksilöterapioiden kilpailutuksia tullaan siis näkemään keväällä 2022.

Kela muistuttaa, että sopimuksiin liittyvissä asioissa tulee ottaa yhteyttä vakuutuspiirikohtaisiin sähköpostiosoitteisiin, jotka löytyvät täältä.