Suomessa kehitettiin kompressiotuotteet urheiluun ja terapiaan

Todettuun tarpeeseen tieteellisen tarkasti kehitellyt ja testatut täsmätuotteet. Siinä resepti, jolla voi ponnistaa esimerkiksi Joensuusta maailmanlaajuisille markkinoille. Tie ei ole lyhyt eikä helppo, mutta täysin mahdollinen. Tritanium Finland tietää tämän. Takana on viitisen vuotta kestänyt vaihe, jonka aikana kehitettiin mittatarkat kompressiotuotteet, jotka toimivat sekä urheilupuolella että lääkinnällisessä käytössä. Maailmanvalloitus on aloitettu loppukesästä 2018.

| Kompressio, terveysteknologia 18.9.2018


Kaikki lähti liikkeelle Tritanium Finlandin toisen perustajan Vesa Toljanderin fysioterapeutin ammatissaan tekemistä havainnoista. – Olin päässyt työni yhteydessä perehtymään kompressioon ja sen vaikutuksiin sekä lääkinnällisellä että urheilupuolella. Syntyi ajatus siitä, että kompressioon liittyviä hyödyt voisi tuoda myös urheilijoiden ja liikunnan harrastajien ulottuville.

– Edellytys oli, että pystytään suunnittelemaan ja valmistamaan tuotteet, joissa toteutuu tieteellisen tarkasti mitattavissa oleva asteittainen kompressiopaine ja jotka ovat siksi yhtä hyvin hyödynnettävissä myös terapeuttisessa käytössä lääkinnällisellä puolella, Vesa Toljander kertoo.

Lähtökohta oli sikäli haastava, että viitisen vuotta sitten Suomenkin markkinoille rantautuneet kompressiotuotteet olivat osittain pilanneet asian maineen.  – Monilla valmistajilla ei ollut mitään käsitystä tuotteittensa paineista – riitti, että tuote puristi jollakin paineella jostakin kohtaa.

Joensuussa päätettiin tehdä toisin ja aloitettiin viitseliäs taustatyö, tuotekehittely ja laadukkaaseen valmistusteknologiaan pystyvän yhteistyökumppanin etsintä.

Nyt viitisen vuotta myöhemmin on niin valmista, että Tritanium Extend -tuoteperheen markkinointi ja jälleenmyyjäverkoston rakentaminen on polkaistu käyntiin.Tukena on – omasta vapaasta halustaan – komea, eri lajeja edustava kriittisten huippu-urheilijoiden Tritanium Athletes -joukko, joka on todennut tuoteperheen toimivuuden.

Miksi kompressio – mitä sillä saadaan aikaan?

– Aidolla kompressiotuotteella lisätään hallitusti kudokseen kohdistuvaa ulkoista mekaanista painetta ja saadaan sitä kautta aikaan halutut fysiologiset vaikutukset, Vesa Toljander kertoo.

Vaikutuksia ovat esimerkiksi laskimoverenkierron ja lymfaattisen nestekierron tehostuminen sekä hermo-lihasliitoksia stimuloiva vaikutus, jolla pystytään vaikuttamaan esimerkiksi kehonosan tunnistamiseen, kivun tuntemiseen ja hienomotoriikkaan.

– Korkeamman paineluokan tuotteet, joita käytetään urheilussa suorituksen aikana, optimoivat suoritusherkkyyttä, lisäävät suoritusmukavuutta ja ehkäisevät rasitusvammoja. Matalamman paineluokan tuotteet tehostavat palautumisprosessia.

– Lääkinnällisellä puolella taustalla on yleensä jokin oire tai vaiva. Paineella on oma  kehon osan tai kivun tuntemiseen ja hermostimulaatioon liittyvä merkityksensä, mistä syystä se edistää kuntoutumista oli kyse sitten turvotuksesta, kivusta tai vaikkapa toispuolihalvauksesta toipumisesta.

Kompressiotuotteet ovat Vesa Toljanderin mukaan turvallisia kaikenikäisillä liikkujilla junioreista senioreihin. – Ne eivät vääristä mitään. Vaikuttavuus tulee siitä, että ne tehostavat kehon tiettyjä toimintoja ja ennaltaehkäisevät haitallisia.

Suomessa suunnitellut tuotteet valmistetaan ulkomailla tarvittavan huipputeknologian omaavan valmistajan tarkassa prosessissa, joka mahdollistaa erikoiskudotun saumattoman rakenteen, anatomisen muotoilun ja valmistuksen jälkeen painepenkissä toteutettavat viitearvotarkistukset.

– Teemme jatkuvaa tuotekehitystä ja olemme tuoneet markkinoille jo nyt useampia sellaisia innovatiivisia tuotteita, joita ei ole kellään muulla maailmassa. Tähtäämme tuotteilla suoraan kansainväliseen jakeluun, Vesa Toljander sanoo.

www.tritaniumstore.fi

 

TEKSTI: Ritva Tiittanen-Wallenius, terveystoimittaja
KUVAT: Tritanium Finland

 

  Kuntoutusyrittäjä 3/2018

Image

Kuntoutusyrittäjien jäsenyrityksille 20 % alennus

Tritanium Finland ja Suomen Kuntoutusyrittäjät ry ovat solmineen yhteistyösopimuksen, jonka mukaisesti jäsenyritykset saavat Tritanium eXtend -tuotteista 20 prosentin alennuksen käyttämällä jäsenkoodia. Tuotteet ovat tilattavissa verkkokaupasta osoitteesta www.tritaniumstore.fi Tritanium Finland etsii kuntoutusalan yrityksiä myös jälleenmyyjiksi.