Varaudu tietoturvariskeihin myös vakuutuksella

Yhteistyökumppanin artikkeli: Fennia

Tietoturvaympäristöön kohdistuu monenlaisia riskejä, esimerkiksi erilaiset tietoverkkorikokset kuten tietomurrot ja kiristyshaittaohjelmat. Rikoksista voi seurata jopa liiketoiminnan keskeytyminen. Myös inhimillinen virhe voi aiheuttaa luottamuksellisten tietojen vuotamisen.

| Vakuutus, työelämä, tietosuoja 15.6.2018

Toukokuussa voimaan astunut EU:n uusi tietosuoja-asetus vaikuttaa siihen, miten yritysten on suojattava asiakkaidensa, työntekijöidensä ja muiden ihmisten henkilötietoja. Tietosuojavelvoitteiden laiminlyönnistä voi joutua maksamaan huomattavia hallinnollisia maksuja tai vahingonkorvauksia.

Tietoturvavakuutus sisältää myös tietoturvapalvelun

Kuten kaikkiin riskeihin, myös tietoturvariskeihin voi ja kannattaa varautua ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä. Näitä ovat esimerkiksi huolehtiminen varmuuskopioinnista ja päivityksistä, virus- ja palomuuriohjelmistojen asentaminen sekä henkilökunnan tietoturvakoulutus. Lisäksi yrityksesi kannattaa varautua taloudellisiin vahinkoihin tietoturvavakuutuksella.

Fennian tietoturvavakuutus antaa yrityksellesi paremmat valmiudet vastata tietosuoja-asetuksen tuomiin velvollisuuksiin ja mahdollisesta tietoturvaloukkauksesta aiheutuviin taloudellisiin vahinkoihin. Se korvaa taloudellisia vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi tietojärjestelmään kohdistuneesta vahingonteosta, haittaohjelmasta, tietojen varastamisesta, inhimillisestä virheestä tai palvelunestohyökkäyksestä.

Saat käyttöösi myös Fennian 24h tietoturvapalvelun. Vahingon sattuessa tietoturvapalvelu selvittää vahingon syyt ja aloittaa välittömästi tarvittavat toimenpiteet vahingosta toipumiseksi ja lakisääteisten ilmoitusten tekemiseksi.

Lue lisää fennia.fi/tietoturvavakuutus

Näin suojaudut tietoturvariskeiltä

1. Kartoita yrityksesi tärkeimmät tiedot ja järjestelmät.
2. Huolehdi henkilökunnan säännöllisestä tietoturvakoulutuksesta.
3. Käytä riittävän vahvoja salasanoja (pituus vähintään 8 merkkiä, isot ja pienet kirjaimet, erikoismerkit).
4. Huolehdi varmuuskopioinnista (päivittäin) ja harjoittele säännöllisesti varmuuskopioiden palauttamista.
5. Huolehdi, että tietojärjestelmien ja ohjelmistojen päivitykset ovat aina ajan tasalla.
6. Varmista, että tietojärjestelmät on suojattu laadukkaalla virustorjuntaohjelmistolla ja palomuurilla.
7. Vaihda langattoman verkon oletussalasanat.
8. Käytä salausta luottamuksellisen tiedon käsittelyssä ja siirtämisessä.
9. Valvo tietojärjestelmiäsi ja reagoi poikkeamiin.
10. Varaudu tietoturvapoikkeamien aiheuttamiin taloudellisiin vahinkoihin tietoturvavakuutuksella.

Kuntoutusyrittäjien jäsenenä saat kattavat jäsenedut

Työeläkevakuutuksissa kumppanimme on Elo,
Suomen suosituin yrittäjien työeläkevakuuttaja.

Soita, p. 010 503 8818 ma–pe klo 8–17 tai
tutustu osoitteessa fennia.fi/kuntoutusyrittajat