Voima kuuluu kaikille!

 

Preventio ja oikeanlainen kuntoutus on erinomaista lääkettä ikääntyvän väestön hoivamenojen kasvun hillitsemisessä. Monissa kunnissa ja kaupungeissa on jo pidemmän aikaa sitten ryhdytty sanoita tekoihin ”soten odottelun” sijaan, sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

| MESSUT, Fysioterapia 2018


HURin myyntijohtaja Jussi Jaakkola kertoo, että ikäihmisille suunnattuja älykkäitä kuntosaleja perustetaan jatkuvasti ympäri Suomea. Tarve on ilmeinen, ja voimaharjoittelulla on kiistattomat hyödyt niin kuntoutuksessa kuin preventiossakin. Suomalaisilla HUR-laitteilla voidaan rakentaa esteetön, senioreiden ja muiden kuntoilijoiden voimaharjoittelusuositukset täyttävä kuntosali pienempäänkin tilaan.

– Jo muutamalla laitteella saa koottua toimivan kokonaisuuden. Laitteet on kehitetty erityisesti senioriliikuntaan ja erilaisiin kuntoutustarpeisiin. Paineilmatoimisilla laitteilla myös heikkovoimaisemmat voivat harjoitella nousujohteisesti ja turvallisesti.

Tuorein tutkimusnäyttö on myös osoittanut, että voimaharjoittelulla on tärkeä rooli kognitiivisten toimintojen parantamisessa ikääntyneillä. Voimaharjoittelun on osoitettu olevan yhteydessä parempaan tiedon tallentamiseen, käsittelyyn ja käyttöön liittyvissä aivotoiminnoissa.

Lisää tietoja tästä  http://www.hur.fi/fi/uutiset/aivovoimaa-ikaantyville

Kaatumisten ehkäisy säästää yhteiskunnalle ja parantaa elämänlaatua

Suomessa tapahtuu vuosittain yli 7000 lonkkamurtumaa, 90% näistä murtumista johtuu kaatumisesta. Yhden lonkkamurtuman kustannukset ovat ensimmäisenä vamman jälkeisenä vuotena yli 20 000 euroa, laitoshoitoon jouduttaessa kustannukset ovat yli kaksinkertaiset. Ja elämänlaatuun liittyvät haitat ovat mittaamattomia.

 

Kaatumisia voi ja pitää ehkäistä. Tässä videossa hyvä tietopaketti!

Lämpimästi tervetuloa HURin osastolle tutustumaan uusimpiin laitteisiin!

www.hur.fi
info@hur.fi
puh. +358 6 832 5500