marraskuu 1, 2019 |

LymphaTouch: Alipainehoito osana manuaalista terapiaa

Kaupallinen yhteistyö

Manuaalinen terapia perustuu kudoksen fysiologisiin reaktioihin, jota pyritään saamaan aikaan kohdistamalla kudokseen usein positiivista painetta käsien avulla tai vaihtoehtoisesti venyttämällä pehmytkudosta. Myös instrumenttiavusteinen pehmytkudoksen mobilisointi (IASTM) on nykyään yleistä edistämään mobilisoinnin vaikutuksia esimerkiksi arpien ja myofaskiaalisten kiinnikkeiden käsittelyssä. Yksi innovatiivinen lähestymistapa pehmytkudoksen mobilisointiin on alipaine.

Katso videolta, miten LymphaTouch toimii.

LymphaTouch® -alipainehoito tarjoaa mahdollisuuden kolmanteen liikesuuntaan manuaalisessa käsittelyssä. Alipaine laajentaa ja venyttää kudosta liikuttaen imunestesuoniston kapillaarien ankkurisäikeitä, mikä laajentaa endoteeliaukkoja. Samaan aikaan alipaine nostaa lihaskalvo- ja sidekudosrakenteita luoden tilaa imuneste- ja verenkierrolle.  Laite on suunniteltu edistämään imunestekiertoa ja mobilisoimaan kudosta kontrolloidun alipaineen ja mekaanisen korkeataajuusvärinän avulla.

LymphaTouch® -alipainehoitoa on käytetty useisiin eri indikaatioihin eri potilasryhmillä:

  • Onkologisilla potilailla sekundäärisen lymfaödeeman hoitoon turvotuksen, fibroosin ja arpikudoksen käsittelyssä, kiinnikkeiden rikkomisessa ja AWS:n hoidossa. Laitehoitoa on käytetty myös primäärin lymfaödeeman hoidossa.
  • Ortopedisilla ja muilla leikkauspotilailla pre- ja postoperatiivisesti turvotuksen vähentämiseen, kivun hoitoon ja liikkuvuuden lisäämiseen sekä arpikudoksen käsittelyyn
  • TULES- ja neurologisilla potilailla kivun hoidossa sekä terapian osana liikkuvuuden ja toiminnallisuuden lisäämiseen, erityisesti osana lihaskalvojen käsittelyä
  • Urheilijoilla palautumiseen sekä akuuteissa urheiluvammoissa paranemisprosessin edistämiseen, turvotuksen ja kivun hoitoon

LymphaTouch® sisältää itse laitteen lisäksi neljä erikokoista suulaketta. Suulakkeen koko valitaan sopivaksi hoitoalueen mukaan. Alipainetta voidaan säädellä 20-250 mmHg:n välillä hoitoindikaation mukaan. Alipaine voidaan säätää matalammaksi hoidettaessa esim. herkkää ihoa, kun taas korkeampia arvoja voidaan käyttää vahvaa kudosta tai arpia hoidettaessa. LymphaTouch® SPORT mahdollistaa vielä intensiivisemmän mobilisoinnin mahdollisuudella nostaa alipainetta jopa 350 mmHg:aan asti. Laitteella voidaan tuottaa joko pulsoivaa tai jatkuvaa alipainetta. Hoitoon on mahdollista yhdistää myös korkeataajuusvärinää 20-90 Hz välillä. Laitteen säätöjä voi monipuolisesti yhdistää erilaisten hoitotekniikoiden kanssa, mikä mahdollistaa tehokkaan ja yksilöllisen hoidon. Laite on akkukäyttöinen ja kestää jopa kahdeksan tuntia jatkuvaa käyttöä. LymphaTouch® -laite on helppokäyttöinen ja sen voi ottaa helposti mukaan kotikäynneille tai vaikkapa urheilujoukkueen mukaan – kiitos laitteen pienen koon ja näppärän kantolaukun.

LymphaTouch® -alipainehoito tarjoaa kuntoutuksen ammattilaisille mahdollisuuden mobilisoida kudosta vastakkaiseen suuntaan kuin mitä on mahdollista tuottaa käsillä, ja näin ollen laite mahdollistaa kolmiulotteisen käsittelyn manuaaliseen työhön. Alipainehoidolla voidaan saada merkittävästi parempia tuloksia kuntoutuksessa, kun se yhdistetään ammattilaisten tietotaitoon, kokemukseen, muuhun manuaaliseen käsittelyyn ja aktiiviseen terapeuttiseen harjoitteluun.

Mira Väyrynen (FT, TTM)

LymphaTouch Oy

Kliininen asiantuntija

 

www.lymphatouch.com

contact@lymphatouch.com

+358 10 423 7300

 

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa:

Instagram

Facebook

Linkedin

Vimeo