Kirjat

Esittelyssä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kirjauutuuksia.

Image
Kirjassa on selkeät ohjeet sekä perusvenytyksiin että paljon liikkuvan tavoitteelliseen venytysharjoitteluun. Venyttelyn paikoiksi sopivat yhtä hyvin oma vuode vaikka heti herättyä kuin toimisto tai uimaranta. Halutessaan voi käyttää myös apuvälineitä - kirjassa esimerkkeinä jumppapallo ja putkirulla.

Opas matalasykkeiseen kehonhuoltoon

  • Venyttely on  matalasykkeistä kehonhuoltoa, joka sopii myös stressaantuneen kehon ja mielen treeniksi. Tämä on yksi Hyvinvointia venyttelystä (Docendo 2018) -kirjan näkökulmista.
  • Yksi liikunta-alan nousevista trendeistä on sydämen toiminnan mittaukseen perustuva hyvinvointitreenaus. Monelle tämä tarkoittaa matalasykkeistä ja elimistöä palauttavaa liikkumista, jonka vaikutus voidaan monitoroida esim. Firstbeat-teknologian avulla.
  • Jos ihmisellä on esimerkiksi työperäistä stressiä, rankka liikunta voi pahentaa kokonaistilannetta: korkeasykkeinen treeni lisää stressihormonin eritystä ja vaikeuttaa treenistä palautumista. Moni luulee treenaavansa terveytensä eteen, mutta puskeekin elimistöään väärään suuntaan. Kirjan tekijät painottavat, että stressaantuneen kannattaa kohottaa yleiskuntoaan lempeämmillä tavoilla, kuten venyttelyllä.

Tämän päivän tyypillinen staattinen istuva elämäntapa näyttöpäätetyöskentelyineen aiheuttaa runsaasti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Se myös altistaa pitkäaikaissairauksille ja aiheuttaa kiputiloja niska- ja hartiaseudulle. Kirja antaa selkeitä ohjeita siihen, miten pienelläkin vaivalla voi saada tuntuvia helpotuksia istumatyöstä aiheutuviin ongelmiin.

Hyvinvointia venyttelystä -kirjan asiantuntijana toimii E. Helena Reen. Hän on Espanjassa ja Suomessa asuva liikunnanohjaaja, ryhmäliikuntaohjaajien kouluttaja ja NLP Trainer, joka työskentelee fysioterapiatuotteiden kansainvälisen myynnin parissa. Jouni Virtamo on kokenut liikunta-alan tietokirjailija.