syyskuu 2, 2021 |

Miten esitellä kuntoutujalle apuväline – täältä saat apua!

Kaupallinen yhteistyö

Liikkumiseen apua tarvitseville apuvälineen käyttöönottaminen on monelle korkean kynnyksen takana. Kynnyksen voi madaltaa hyvin toteutetulla esittelyllä. Täältä löydät vinkkejä siihen, miten apuvälineitä voi esittää monipuolisesti ja tarkoituksenmukaisesti. 

Invalidiliiton kautta voi hakeutua mukaan vertaisryhmiin. Saatavilla on myös koulutuksia tuleville vertaisryhmänvetäjille. Koulutuksissa käydään läpi vertaistoiminnan tärkeimmät asiat.

Eli asiat, joita pitää ottaa huomioon, kun vertaisryhmiä perustetaan.  

Täältä löydät lisää tietoa vertaisryhmistä: https://www.invalidiliitto.fi/vertaisryhmatoiminta

Liikkumisen apuvälineitä on erilaisia eri tarkoituksiin. Rollaattorimanuaalipyörätuolisähköpyörätuoli ja sähkömopo auttavat erilaisten liikkumisongelmien kanssa elävien arkea. 

Invalidiliiton nettisivuilta https://www.invalidiliitto.fi/liikkumisenapuvalineista, löydät tietoa liikkumisen apuvälineistä sekä niiden käytöstä. Sivuilla on muun muassa TuleApu-hankkeen lyhyet ja selkeät opastusvideot liikkumisen apuvälineiden käytöstä. 

Lisäksi sivuilla on myös muutamia muita Invalidiliiton videoita kyseisten apuvälineiden käytöstä sekä pikaoppaat ja tulostettavat jumppaohjeet rollaattorin ja pyörätuolin käyttäjille. 

Rollaattori – https://www.invalidiliitto.fi/rollaattorista 

Manuaalipyörätuoli – https://www.invalidiliitto.fi/pyoratuolista 

Sähköpyörätuoli – https://www.invalidiliitto.fi/sahkopyoratuolista  

Sähkömopo – https://www.invalidiliitto.fi/sahkomoposta 

Linkkien takana löytyy monipuolisesti tietoa liikkumisen apuvälineistä. Jokaisen apuvälineen osalta on yksityiskohtaiset käyttöohjeet, tietoa laitteiden ergonomiasta sekä kunnossapito-ohjeet.