26 elokuun, 2022 |

Vuoden kuntoutusyrittäjä 2022 on fysioterapeutti Arja Piironen Lappeenrannasta

Vuoden kuntoutusyrittäjä -kunniamaininta jaetaan Kuntoutusyrittäjien jäsenyrittäjälle. Tänä vuonna haettiin yrittäjää, joka on toiminnallaan näyttänyt esimerkkiä muille. Valinnassa arvioitiin sitä, onko yrittäjän toiminnassa, esihenkilö- tai johtamistaidossa jotakin esimerkillistä, mikä inspiroisi muitakin.

Vuoden 2022 kuntoutusyrittäjäksi on valittu fysioterapeutti Arja Piironen Lappeenrannasta, Fysioterapia Virike Ky:stä. Virikkeen lisäksi Piironen on pyörittänyt myös Fysioterapia Ensiaskel Oy:tä vuodesta 2019.

Yritykset toimivat Etelä-Karjalan alueella Lappeenrannassa, ja tuottavat Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta (sopimus vuodesta 1992, erikoistumisalueena lasten ja nuorten fysioterapia), allasterapiaa, neurologista kuntoutusta, ikääntyneiden fysioterapiaa ja kuntoutusta, lymfaterapiaa, tuki- ja liikuntaelin-fysioterapiaa sekä fysioterapeutin suoravastaanottopalveluita. Lisäksi palvelutarjontaan kuuluvat kompressiotuotteiden mittauspalvelut ja tuotemyynti sekä jalkatutkimus ja tukipohjallisten valmistus 3D-tekniikalla.

Piirosen yrityskokonaisuus on yksi monista pienistä yksityisistä kuntoutusyrityksistä, joissa on todella monipuoliset ja jatkuvasti kehittyvät palvelut. Parhaillaan Piironen on yrityksensä kanssa mukana hakemassa uusia innovaatioita kuntoutukseen osallistumalla LAB-ammattikorkeakoulun TUULI-hankkeeseen ”Teknologian avulla uutta liiketoimintaa kotihoitoon”.

”Yrityksissä ei tänä päivänä ole varaa jättää henkilöstöään lisäkouluttamatta, sillä ammattitaitoinen henkilöstö on yrityksen tae menestyä kovan kilpailun markkinoilla. Monipuolisuus antaa myös yritykselle leveämmät hartiat, jolloin haavoittuvuus jonkin alueen kysynnän heikentyessä ei ole niin suurta. Tämän ratkaisun tein vuonna 2009”, Piironen kuvaa.

Valinta julkistettiin Kuntoutusyrittäjien 50-vuotista taivalta juhlistaneilla Kuntoutusyrittäjäpäivillä Tampereella 26.8.2022. Vuoden Kuntoutusyrittäjä valittiin tänä vuonna 27. kerran.

 

Työntekijät ehdottivat  

Arjan valintaa ehdottivat hänen omat työntekijänsä.

”Arja on ollut aktiivinen sekä oman yrityksensä ja lasten terapioiden kehittämisessä että kuntoutuksen yksityisen sektorin aseman edistämisessä pitkään. Työsuhteet Virikkeessä ovat pitkiä, yrityksen taloustilanne on vakaa ja henkilöstö sitoutunutta porukkaa, jolle Arja on antanut myös vastuuta. Aikana, jolloin alan myyntibuumi on kova, yritystä ei ole myyty, vaan liiketoimintaa on kasvatettu tekemällä liiketoimintakauppa toisen yrityksen kanssa”, perustelee Kuntoutusyrittäjien hallituksen puheenjohtaja Anna Nurmi-Lehto valintaa.

”Arja on vuosien varrella osallistunut erilaisiin kehittämishankkeisiin ja työryhmiin, kehittäen yhteistyötä myös Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri Eksoten kanssa. Myös valtakunnallisesti Arja on astunut esiin, kun on tarvittu yrittäjää mukaan edunvalvontatyöhön Kuntoutusyrittäjyyden puolesta.”

Arjan aktiivisuus kuntoutusyrittäjien toimialajärjestön eteen silloinkin, kun aktiivisia toimijoita on ollut vaikea löytää, saa kiitosta.

Elämäntyö-palkinto Sinikka Kilpikoskelle Vaajakoskelta

Lisäksi tänä vuonna jaettiin Elämäntyö-palkinto yrittäjälle, joka on edustanut toimialaa vuosikymmenten ajan. Palkinnon sai fysioterapiayrittäjä Sinikka Kilpikoski Vaajakoskelta. Jo yli seitsemänkymmenen vuoden ikään ehtinyt Sinikka tekee edelleen terapiatyötä yrityksessään Vaajakosken Kuntohoito Oy:ssä, jonka hän perusti 1970-luvulla.

”Sinikka on tehnyt pitkäaikaisen ja yhä jatkuvan elämäntyön paremman kuntoutuksen puolesta. Hän on kiinnostunut laajasti kotimaisista ja kansainvälisistä kuntoutusmenetelmistä, mikä näkyy esimerkiksi MacKenzie-menetelmään perehtymisenä ja menetelmän kouluttajana toimimisena Suomessa. Sinikka on myös ahkera yhteiskuntavaikuttaja ja aktiivinen yrittäjyyden puolestapuhuja Keski-Suomessa”, kuvaa Nurmi-Lehto Sinikan valinnan perusteluita.

Kyseisen MDT-menetelmän opinnot Kilpikoski kävi 1990-luvulla Uudessa-Seelannissa ja päätyi väittelemään aiheesta terveystieteiden tohtoriksi vuonna 2010.

Katso video Sinikan haastattelusta tästä

 

Lisätietoja:

Arja Piironen, Fysioterapia Virike Ky, p. 050 057 8361, arja.piironen @ virike.fi

Sinikka Kilpikoski, Vaajakosken Kuntohoito Oy, p.040 024 2481, sinikka.kilpikoski @ kolumbus.fi

Anna Nurmi-Lehto p. 044 548 9753, Kuntoutusyrittäjien puheenjohtaja