Tavoitteemme

Miksi tarjota terapiaetu työntekijälle?

Työnantajan järjestämä fysioterapia on jatkossa verovapaa henkilöstöetu, johon ei tarvitse enää lääkärin lähetettä. Suomen Kuntoutusyrittäjät loi uudistuksesta infopaketin työnantajille, miten fysioterapiaa voi hakea henkilöstölle. 

Työnantajan kannattaa tarjota henkilöstölle fysioterapiaa neljästä syystä: 

  • vähentää sairauspoissaoloja 
  • lisää työllisyyttä  
  • lisää motivaatiota  
  • ylläpitää työkykyä 

Henkilöstön toimintakyky on yrityksen menestyksen kriittinen piste. Jos henkilökunta kokee, että työnantaja panostaa henkilöstöön, panostaa myös henkilöstö yritykseen, sekä terapiaan.

Etätyön pitkittyminen haastaa  kaikenlaisten töiden tekijöiden ergonomiaa. Fysioterapeutin asiantuntemuksesta on hyötyä. Terapeutit ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä, ja asiointihetket toteutetaan turvallisesti.

Fysioterapiaa henkilöstölleen tarjoavat jo nyt paljon sellaiset työnantajat, joiden henkilöstö tekee fyysistä työtä. Se on tärkeää. Fysioterapia auttaa muitakin: TULE-vaivat ovat toiseksi yleisin ennenaikaisen eläköitymisen syy. Yleisin ennenaikaisen eläköitymisen syy on mielenterveyden pulmat. Niitä voi auttaa psykoterapialla.

Kaikki terveydenhuolto, myös psykoterapia, on työnantajan tarjoamana verovapaa henkilöstöetu samoin edellytyksin kuin fysioterapiakin.