Strategia

Suomen Kuntoutusyrittäjät on yrittäjäjärjestö, joka puolustaa kuntoutusalan yrittäjien asemaa ja auttaa kuntoutusalan yrityksiä oppimaan, menestymään ja kehittymään. Järjestön jäsenistö kattaa noin 1000 jäsenyritystä yli 200:ssa Suomen kunnassa.  Organisaatiomme koostuu yhdistyksestä ja sen omistamasta osakeyhtiöstä, Suomen Kuntoutuskouluttajat Oy:stä.

Visiomme: Teemme Suomesta hyvän maan toimia kuntoutusalan yrittäjänä. 

Missiomme: Vaikutamme vahvimmin kuntoutuksen puolesta alan yrittäjien kanssa. 

Strategiset tavoitteemme 2022 – 2026:

1. Varmempaa tuloa tulevina vuosina
2. Personoidut jäsenpalvelut
3. Vaikuttaminen
4. Osaaminen

Arvomme:

Valoisasti yhdessä. Laadukas ja merkityksellinen kuntoutus ei ole pois tekijänsä tuntemasta ilosta. Kuntoutujien ja kollegojen onnistumisista on lupa iloita, eikä kenenkään tarvitse yrittäjänä puurtaa täysin yksin.  

Kuntoutusyrittäjissä tekemisen meininki on positiivista – se ei ole ammattitaidon vastakohta, vaan päinvastoin. Pidämme yllä sitä, että kuntoutuksen ammattilaiset ovat aurinkoista ja sosiaalista väkeä.  

Ihmistä lähellä. Kuntoutuminen on ihmisen elämää. Se on käytännön elämän sujuvoittamista. Se ei tapahdu byrokratian rattaissa vaan siinä, kun ihminen kohtaa ihmisen.  

Samoin Kuntoutusyrittäjät on osa jäsentensä elämää. Jäsenpalveluissa asioidessasi työntekijämme auttavat sinua, ja kuulemme aktiivisesti jäsenyrittäjiä toimintamme kehittämisessä sekä vaikuttamistyössämme.  

Terveyttä sinnikkäästi. Kuntoutusyrittäjät ovat terveydenhuollon ammattilaisia – ja ylpeitä siitä. Kuntoutus tarkoittaa työ- ja toimintakyvyn ylläpitämistä, ja sitä jäsenemme tekevät sadoissa Suomen kunnissa. 

Kuntoutusyrityksen johtaminen ja kehittäminen vaatii aktiivisen asiakastyön ohella sinnikkyyttä, on yritys minkä kokoinen tahansa. Kuntoutusyrittäjät edistää kuntoutusalan arvostusta ja kertoo yrittäjien tekemästä työstä suomalaisen terveyden hyväksi.  

Vapautta valita. Vapaus on sitä, että kuntoutuja saa valita itselleen juuri sen terapeutin, joka osaamisellaan ja persoonallaan on hänelle eniten avuksi. Kuntoutujan vapaus valita terapeuttinsa on Kuntoutusyrittäjien vaikuttamistyön keskiössä.  

Suhde terapeuttiin muodostuu kuntoutusmatkan aikana usein henkilökohtaiseksi, ja antaa energiaa ja hyvinvointia myös terapeutille. Valinnanvapaus kuntoutuksessa lisää myös yrittäjämyönteistä ilmapiiriä kunnissa, kun monenlaisille palveluntuottajille on tilaa.  

Oikeassa ajassa luotettavasti. Kuntoutus ja yrittäjyys eivät ole irrallaan ajankohtaisista, Suomessa ja maailmalla tapahtuvista asioista. Teemme Suomesta hyvän maan toimia kuntoutusalan yrittäjänä – eikä tämä onnistu ilman menneisyyden ja tulevaisuuden ymmärtämistä.  

Jäsenenämme saat oikea-aikaista ja selkeästi koostamaamme tietoa kuntoutusalan ajankohtaisista asioista, ja jäsenpalvelumme ovat perillä maailman menosta niin käynnissä olevien lakimuutosten kuin uusien hyvinvointialueiden osalta. Kuntoutusyrittäjien jäsenenä et putoa alasi tapahtumien kelkasta.