10 lokakuun, 2019 |

Apuvälinemessut: Liikunnasta laatua koko kuntoutukseen

Kaupallinen yhteistyö

Liikunnasta laatua koko kuntoutukseen – Liikuntamaa tarjoaa oppia ja ideoita ammattilaisen tueksi

Mitä annettavaa liikunnalla ja urheilulla voisi olla kuntoutuksen tukena? Millaisia mahdollisuuksia vammaisurheilun lajikirjosta ja erilaisten liikunnan apuvälineiden valikoimasta löytyy toimintakyvyiltään ja tarpeiltaan erilaisille (tulevaisuuden) liikkujille?

Liikuntamaassa kuntoutusalan ammattilainen pääsee tutustumaan kerralla kattavaan läpileikkaukseen soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun mahdollisuuksista. Monipuoliset toimintapisteet tarjoavat tietoa ja käytännön kokeilumahdollisuuksia erilaisille toimintakyvyille soveltuvista fyysisistä aktiviteeteista, jotka tukevat myös kuntoutusprosessia kokonaisvaltaisesti.

Liikunta lisää paitsi terveyttä ja toimintakykyisyyttä, myös kuntoutujan henkistä hyvinvointia ja osallisuutta. Esimerkiksi pyörätuolirugbyssa on mahdollista hauskan yhdessä tekemisen ohessa kehittää mm. pyörätuolinkäsittelytaitoja, koordinaatiota sekä fyysistä kuntoa. Motivoiva ja omalle toimintakyvylle soveltuva harrastus lisää kuntoutujan kykenevyyden tunnetta ja saa lähtemään kodin seinien ulkopuolelle. Liikunta voi toisin sanoen olla keskeinen osa kuntoutujan, kuten ihan jokaisen, hyvää elämää.

Liikuntamaassa esillä oleva monipuolinen lajikirjo tarjoaa mahdollisuuksia liikuntaan, urheiluun ja harrastamiseen, liikkujan toimintakyky huomioiden. Sopivan apuvälineen avulla ja toimintaa tarpeen mukaan soveltaen jokaisen on mahdollista löytää itselleen liikunnallinen harrastus ja elämäntapa. Kuntoutusalan ammattilainen voi olla tässä tärkeässä avainroolissa ohjaamassa ja kannustamassa laji- ja välinekokeiluihin ja tukemassa näin asiakkaan kuntoutumista laaja-alaisesti ja – parhaassa tapauksessa – elämänmittaisesti. Liikuntamaa mahdollistaa ammattilaisille oman osaamisen kehittämisen ja perehtymisen liikunnan ja urheilun mahdollisuuksiin kokemuskouluttajien ja muiden asiantuntijoiden johdolla, toiminnallisessa ja innostavassa ympäristössä.

Mahdollisuuksia luontoliikunnasta ja eräretkeilystä

Liikuntamaan yhtenä keskeisenä nostona on tänä vuonna luontoliikunnan ja eräretkeilyn mahdollisuudet. Luonnon hyvinvointivaikutukset ovat laajasti tunnistettu ja tunnustettu. Liikuntamaan luontoalueella ammattilaiset pääsevät tutustumaan ja ideoimaan asiantuntijoiden opastuksella miten myös luonnossa liikkumista ja retkeilyä voisi hyödyntää osana kuntoutusta. Luontoliikunta on esillä myös kiinnostavissa puheenvuoroissa niin A-hallin vihreällä lavalla kuin Liikuntamaassa sijaitsevalla ohjelma-areenallakin.

Kuntoutusalan ammattilaisen kannattaakin tutustua ehdottomasti myös lavaohjelmien kokonaisuuteen. Esimerkiksi Liikuntamaan ohjelma-areenalla torstaina klo 12-13 pidettävän Sherborne-liikunnan workshopin anti on suoraan hyödynnetävissä omassa työssä erilaisten asiakasryhmien kohdalla.

Paralympiakomitean piste toivottaa kaikki kuntoutusalan ammattilaiset lämpimästi tervetulleiksi Liikuntamaahan tapaamaan meitä ja muita alan toimijoita, tutustumaan soveltavan liikunnan mahdollisuuksiin ja oppimaan uutta oman ammattitaidon tueksi!

Tutustu Liikuntamaan tarjontaan ja mukana oleviin lajeihin.

Samaan aikaan Apuvälinemessut, mukana yli 200 näytteilleasettajaa.

Ammattilaiset veloituksetta Liikuntamaahan ja Apuvälinemessuille rekisteröitymällä kävijäksi.

Messut avoinna 7.-9.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, to 7.11. ammattilaisten päivä.