27 tammikuun, 2020 |

Asiantuntijakokemuksia LPG-hoidosta

Kaupallinen yhteistyö

Urho Väätäinen, ortopedi

Urho Väätäinen näkee LPG-hoitojen tuovan uusia vaihtoehtoja fysisoterapiaan. LPG-hoito tarjoaa hyvän vaihtoehdon vammoihin joihin perinteinen fysioterapia ei ole aikaisemmin tehonnut ja on pohdittu jopa leikkausta. Olemme saaneet tällaisia tuloksia esimerkiksi akillesjännevammoissa, Väätäinen kertoo. Toki tietyt vammat vaativat aina leikkausta, mutta niissäkin LPG-hoidolla on roolinsa. Hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa kudoksessa, mikä pienentää turvotusta nopeuttaen vammoista ja leikkauksista toipumista.

Tapio Kallio Ortopedi, liikuntalääketieteen erikoislääkäri

LPG-hoito on pehmytkudosten mekaanista käsittelyä. Erityisesti lihaksissa sen on todettu parantavan verenkiertoa, laukaisevan lihaksen supistustiloja(kramppeja) ja pehmittävän arpikudosta. Nämä ominaisuudet soveltuvat hyvin lihasten urheiluvammojen(revähdykset, venähdykset,krampit) hoitoon heti alkuvaiheesta lähtien muiden hoitokeinojen ohella. LPG-hoito nopeuttaa myös vamman tai leikkauksen jälkeisen turvotuksen poistumista.

Veli-Pekka Valkonen, fysiatri

LPG-hoito on menetelmänä erinomainen tilanteissa, joissa ainneenvaihdunta on vamman, kivun ja liikkumattomuuden johdosta hidastunut. Vaikutus ulottuu syvemmälle kudoksiin, minne perinteisen fysisoterapian keinoin on vaikea päästä, Valkonen kertoo. Fysioterapiassa LPG:tä käytetään moniin tarkoituksiin, aina kivunhoidosta vammojen paranemisen tukemiseen. Sillä saadaan apua myös turvotuksen poistoon, urheiluvammoihin sekä leikkauksista toipumiseen ennen ja jälkeen operaation. Hoito sopii myös aktiiviliikkujille ehkäisemään vammojen syntyä ja nopeuttamaan vammojen paranemista. Lisäksi se auttaa palautumaan suorituksista. Lpg täydentää monipuolista ja osaavaa fysioterapiaa erinomaisesti, Valkonen jatkaa.

Raimo Alanen, fysioterapeutti

Miten LPG-hoito toimii?

Faskian, proprioseptoreiden ja golgin jänne-elinten stimulaatiolla on merkittävä vaikutus lihasten suorituskykyyn ilman ylikuormittamista. Tämä auttaa samanaikaisesti palautumisessa vähentäen loukkaantumisriskiä.

Kuona-aineiden poisto on tärkeää kapillaarivaurioiden aiheuttamien verenpurkaumien poiston kannalta. Mikrotraumat johtavat mikrovaurioihin lihassoluissa, jotka puolestaan aiheuttavat lihasten asidoosia. Hoidon tuottaman tulehdustilan purkaminen antaa välittömän helpottuneen tunteen.

  • Faskian aktivointi ennen suoritusta suorituskyvyn parantamiseksi sekä loukkaantumisriskin vähentämiseksi
  • Faskian aktivointi suorituksen jälkeen palautumisen nopeuttamiseksi
  • Kuona-aineiden poisto