syyskuu 2, 2021 |

Avoin Kanta-info Teamsissa 7.9. klo 13-15 – aiheena asiakastietolaki ja ostopalveluvaltuutuksen käyttöönotto

Kanta.fi järjestää Kanta-infon Teamsissä 7.9.2021 klo 13-15, joka on avoin mm. kuntoutusalan- ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Ilmoittautuminen ja tiedot löytyvät tältä sivulta.

Infossa kuvataan sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille uutta asiakastietolakipakettia ja sen vaikutuksia Kanta-palveluihin. Tässä Kanta-infossa ei käsitellä yksityiskohtaisesti toimintamalleja, vaan tiiviisti asiakastietolakipaketin keskeisimpiä vaikutuksia. Toimintamalleista järjestetään myöhemmin erillisiä koulutuksia.

Uusi asiakastietolaki tulee voimaan 1.11.2021. Uusi laki velvoittaa myös sosiaalihuollon palveluntuottajat liittymään Kantaan. 
 
Kelan Kanta.fi -sivuilla on ammattilaisille suunnattu blogikirjoitus ostopalveluvaltuutuksen käyttöönotosta.

Ostopalveluvaltuutuksen avulla esimerkiksi kunnan ostopalvelun potilastiedot siirtyvät suoraan Kanta-arkiston kautta kunnan rekisterinpitoon. Ostopalveluvaltuutuksen käyttö edellyttää omalta kunnalta tai kuntayhtymältä toimia, joten asia kannattaa ottaa omalla alueella puheeksi. Palvelun käyttö edellyttää tukea potilastietojärjestelmältä ja Kantaan liittymistä. 
 
Uuden asiakastietolain myötä potilastiedon arkiston määrittelyt uusitaan ja ne ovat 19.9.2021 asti kommentoitavina ensisijaisesti järjestelmätuottajille. Osaa jäsenyrittäjistä ne saattavat kuitenkin kiinnostaa. Määrittelyluonnos löytyy tästä. Määritelmien lausunnoista järjestetään syyskuussa keskustelutilaisuus 8.10.2021 (linkki sivun lopussa).