marraskuu 6, 2019 |

Kela ilmoittaa markkinaoikeuden kumoamien kuntoutussopimusten purkamisesta

Kela ilmoittaa markkinaoikeuden kumoamien kuntoutussopimusten purkamisesta ja vastaa kysymyksiin

Kela on antanut Hanki-palveluiden kautta tiedotteen ja vastaukset kilpailutukseen osallistuvien yritysten kysymyksiin. Kela kertoo tiedotteessaan purkavansa markkinaoikeuden kumoamat hankintasopimukset. Sopimusten purkamisesta tulee erillinen ilmoitus jokaiselle palveluntuottajalle. Purku astuu tiedotteen mukaan voimaan 30.4.2020.

Kelan antama ilmoitus koskee eteläisen ja itäisen vakuutuspiirin fysioterapiaa sekä eteläisen vakuutuspiirin allasterapiaa. Toimintaterapiasta, jonka markkinaoikeus myös kumosi, on vasta tulossa uusi kilpailutus eteläiseen ja itäiseen vakuutuspiiriin.

Muut kuntoutusmuodot, kuten lasten ja nuorten hankinnat ja suorahankinnat, jatkavat aiempien sopimusten mukaisesti. Sama koskee myös muita vakuutuspiirejä. Muihin kuin eteläiseen ja itäiseen vakuutuspiiriin ei siis muutoksia ole tulossa.

Eteläisen ja itäisen vakuutuspiirin osalta tämä ilmoitus tarkoittaa kuitenkin sitä, että nykyisten palveluntuottajien on näillä alueilla pakko osallistua fysioterapian, toimintaterapian ja allasterapian kilpailutuksiin, mikäli he haluavat toimia palveluntuottana myös vuonna 2020.

Kelan tiedote allasterapiasta 6.11.2019

Kelan tiedote yksilöterapiasta 6.11.2019

Kysymyksia ja vastauksia yksilöfysioterapiasta, eteläinen vakuutuspiiri, Kela 6.11.2019

Kysymyksiä ja vastauksia, yksilöfysioterapia, eteläinen vakuutuspiiri, Kela 6.11.2019

Kysymyksiä ja vastauksia, allasterapia, Kela 6.11.2019