6 marraskuun, 2023 |

Kela tiedottaa Nuotti-valmennuksen sopimuskauden muutoksista

Kela tiedottaa Nuotti-valmennuksen sopimuskauden muutoksista 1.1.2024 alkaen

Päivitys 29.11.2023: Asiakkaiden kuntoutumista ensi vuodelle jatkava muutosehto on toimitettu ainakin osalle palveluntuottajista Kelalta erillisenä muutosilmoituksena. Tällainen tiedote tulisi siis löytyä Kelalta tulleiden viestien joukosta nimellä ”Sopimuksen 3. kohdan lisäehto” tai vastaava.

Päivitys 9.11.2023: Toimistolle toimitetusta vanhasta nyt päättyvästä Nuotti-sopimuksesta ei löytynyt mainintaa sopimuskauden hinnan jatkamisesta seuraavalle sopimuskaudelle päätöksentekoajankohdan mukaan. Kelan viittaama vanhan hinnan jatkumisehto seuraavaan vuoteen tulisi löytyä siis nyt syksyllä allekirjoitetusta uudesta sopimuksesta. Otamme mielellämme vastaan myös kopion tai luonnoksen tästä uudesta sopimuksesta asian varmistamiseksi.

Kelan 3.11.2023 antaman tiedotteen voi lukea tästä linkistä.

Kela tiedottaa Nuotti-valmennuksen sopimuskauden vaihtumisesta 1.1.2024 alkaen. Erikoisuutena sopimuskauden vaihtumisessa on, että Kelan tiedotteen mukaan vanhat sopimushinnat jatkuvat osittain seuraavan vuoden puolelle, riippuen siitä, milloin asiakkaan kuntoutuspäätös on tehty.

Tiedotteen mukaan uusien sopimusten ja uusien palvelukuvausten mukaista palvelua voi toteuttaa 1.1.2024 alkaen sillä ehdolla, että kuntoutuspäätös on tehty 1.1.2024 tai sen jälkeen.

Jos kuntoutuspäätös on tehty vuonna 2023, toteutetaan asiakkaan kuntoutus vanhan sopimuksen ja vanhan palvelukuvauksen sekä vanhojen hintojen mukaisesti. Syynä luultavasti on Nuotti-valmennuksen muusta kuntoutuksesta jonkin verran poikkeava luonne.

Päättyviä sopimuksia ei erikseen mainita – Kelalta tulossa uusille palveluntuottajille koulutustilaisuus 15.11.2023

Tiedote ei erikseen salli vanhojen Nuotti-valmennusten jatkumista seuraavan vuoden puolelle, jos palveluntuottaja ei ole saanut myös ensi vuoden sopimusta. Ne palveluntuottajat joiden sopimus päättyy 31.12.2023, ja joilla ei uutta sopimusta ole allekirjoitettu, eivät todennäköisesti voi tuottaa Nuotti-palvelua enää ensi vuonna, vaikka asiakkaalla olisi tänä vuonna tehty kuntoutuspäätös. Tämä yksityiskohta selviäisi allekirjoitetusta vanhasta Nuotti-sopimuksesta, jota Kuntoutusyrittäjien toimistolla ei tällä hetkellä ole käytettävissä. Mikäli jäsenyritys haluaa tämän seikan selvittää, perehdymme sopimukseen mielellämme. Sopimuksesta voi kysyä juristi Juhani Saariselta juhani.saarinen@kuntoutusyrittajat.fi tai puhelimitse 0503240740

Kelan tiedotteen mukaan uudet palveluntuottajat näkyvät palveluntuottajahaussa 1.1.2024 alkaen. Kuntoutuspäätökset uusille palveluntuottajille tehdään ensi vuodesta alkaen.

Kelan kuntoutusten koulutussivuilla on nyt auki ilmoittautuminen Nuotti-valmennuksen koulutuksene. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.11.2023.