17 joulukuun, 2019 |

Kotopro: Teknologia on investointi

Kaupallinen yhteistyö

Teknologia on monella ammattilaisella osana kuntoutusta. Alan kehitys on menossa entistä enemmän erilaisten teknologioiden hyödyntämisen suuntaan. Teknologia vapauttaa kuntoutujan paikan ja ajan suhteen, jolloin suoritukset sekä yhteydenpito on vaivattomampaa.

Investointien tekeminen voi kuitenkin olla haasteellista, kun puhutaan teknologia ratkaisuista. Hinnat ovat usein pilvissä, eikä pienyrittäjällä varsinkaan ole niihin varaa. Isommissa organisaatioissa päätöksenteko on puolestaan hidasta investointien osalta. Uusien ohjelmien ja laitteiden käyttö voi myös muodostaa haasteen, sillä koulutus ja opettelu vie aikaa. Teknologia voidaan kokea myös vuorovaikutusta vähentävänä tekijänä.

Teknologialla ei ole tarkoitus korvata aitoa vuorovaikutusta ja ammattilaisia. Moderni teknologia kuitenkin tehostaa työtä niin, että kuntouttajalle jää enemmän aikaa kokonaisuuden ja kuntoutumisen arviointiin. Laadukas kuntoutuminen on tärkeää, ja tehokkuus mahdollistaa yhä suuremmalle joukolle kuntoutumisen.

Panosta helppouteen

Teknologioiden tulee helpottaa arkea eikä missään tapauksessa vaikeuttaa sitä. Siksi kannattaakin panostaa helppokäyttöisyyteen. Ei ole järkeä vaikeuttaa arkea entisestään vain trendien vuoksi. Varmista myös, että teknologia mukautuu oman yrityksesi tarpeisiin, jotta säästät hermojasi. Aika on yksi tärkeä resurssi, jota ei kannata investoida vaikeisiin ja kankeisiin järjestelmiin. Sen sijaan ajan voi käyttää siihen, mikä sosiaali- ja terveysalalla on tärkeintä, ihmisiin.

Lue lisää Kotopron SoTe- ja hyvinvointialojen ratkaisuista, jotka todella helpottavat arkeasi!

Katso täältä jäsenetusi Kotopron hankintaan!