12 joulukuun, 2022 |

Kuntoutus esillä oppositiopuolueiden vaihtoehtobudjeteissa

Kuntoutusyrittäjät tutustui puolueiden vaihtoehtobudjetteihin. Vaihtoehtobudjetti esittelee, kuinka puolueet käyttäisivät valtion rahoja ensi vuonna ja mistä menoja pitäisi leikata.

Kristillisdemokraatit esittää vaihtoehtobudjetissaan kotitalousvähennyksen laajentamista kotikuntoutukseen (1 Meur). Lisäksi puolue ilmaisee, ettei kannata yksityisen hoidon Kela-korvausten poistamista, sillä niitä tarvitaan hoitojonojen purkamiseen. Myös psykoterapeuttikoulutuksen muuttaminen pitkällä tähtäimellä maksuttomaksi saa KD:lta kannatusta.

Perussuomalaiset puolestaan ei nosta kuntoutusta esille vaihtoehtobudjetissaan. Budjetissa kuitenkin mainitaan, että palveluiden laadusta ja saatavuudesta terveydenhuollon osalta ei tulisi tinkiä.

Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa peruttaisiin Kela-korvausten leikkaus ja otettaisiin palveluseteli nykyistä laajempaan, velvoittavaan käyttöön. Budjetissa on alleviivattu kuntoutuksen keventävää vaikutusta hoitotyön kuormaan ja panostettu hoitotyön kotikuntoutusmallin tehokkaaseen hyödyntämiseen. Kokoomus on myös sitä mieltä, että perusterveydenhuoltoon tulisi luoda toimiva mielenterveyden hoitomalli.