26 huhtikuun, 2023 |

Kuntoutusyrittäjien sääntömuutokset 2023

Kuntoutusyrittäjien sääntömuutokset 2023

Kuntoutusyrittäjät valmistelee yhdistyksen sääntöjen päivittämistä. Kyse ei ole niinkään strategisesta suunnanmuutoksesta, kuin useammasta pienemmästä vuosien varrella kasautuneesta sääntömuutostarpeesta. Säännöissä on 51 toimintavuoden jäljiltä myös muutamia sellaisia merkintöjä, joilla ei ole ollut enää vuosiin käytännön merkitystä.

Ensisijainen ajuri sääntömuutokselle on uusi valvontalaki, joka tulee voimaan 1.1.2024. Sääntömuutoksista päättää Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n sääntömääräinen vuosikokous, joka pidetään vuosittain marras-joulukuussa. Seuraava vuosikokous on tarkoitus pitää 9. marraskuuta 2023 apuvälinemessujen yhteydessä Tampereella.

Opiskelijajäsenyyttä pyritään laventamaan hieman, jotta opiskelijajäseniksi voidaan ottaa myös alanvaihtaja, joka ei välttämättä opiskele uuteen ammattiinsa korkeakoulussa. Riittäävä olisi, että opiskelijajäsen opiskelisi kuntoutusta. Tarkoitus on myös helpottaa yhdistyksen varajäsenten pitkäjänteistä osallistumista yhdistyksen työhön.

Kuntoutusyrittäjät ottaa mielellään jäsenistöltä vastaan kommentteja suunnitelluista uusista säännöistä. Sääntömuutoksista voi halutessaan jättää kommentteja sähköpostitse info@kuntoutusyrittajat.fi  sähköpostiosoitteeseen. Kommentteja pyydetään 1.6.2023 mennessä. Vastaamme myös mielellään sääntöjä koskeviin kysymyksiin.

Sääntömuutosluonnoksiin pääsee tutustumaan tästä linkistä (PDF-muodossa), jossa rinnakkain ovat esillä sekä nykyiset että esitety tulevat säännöt.

Sääntömuutokset on tarkoitus ennakkotarkastaa Patentti- ja rekisterihallituksessa ennen kuin ne esitellään vuosikokoukselle.