29 marraskuun, 2019 |

 Lihaskalvojen ja imusolmukkeiden liike alipainehoidon aikana

Kaupallinen yhteistyö

 Lihaskalvojen ja imusolmukkeiden liike alipainehoidon aikana

LymphaTouch® on alipaineeseen perustuva lääkinnällinen hoitolaite, joka on suunniteltu tukemaan manuaalista terapiaa, edistämään imunestekiertoa sekä mobilisoimaan pehmytkudosta. LymphaTouch®-laite on helppokäyttöinen ja tehokas työväline terveydenhuoltoalan ammattilaisille, mikä tuottaa pulsoivaa tai jatkuvaa alipainetta sekä korkeataajuusvärinää. Seuraavissa ultraäänivideoissa havainnollistetaan, millaista liikettä ja millaisia vaikutuksia alipainehoito aiheuttaa eri kudoksissa, erityisesti imusolmukkeissa ja lihaskalvoissa.

VIDEO KAINALON IMUSOLMUKKEISTA

Ensimmäisessä videossa LymphaTouch-hoitopää on kuvassa oikealla. Kainalon alueen imusolmuke, lihaskalvo-rakenteet sekä leveä selkälihas liikkuvat kohti LymphaTouch-hoitopäätä alipaine-vaiheen aikana ja palautuvat takaisin lepovaiheen aikana. Myös korkeataajuusvärinän aiheuttamaa mikroliikettä kudoksessa visualisoidaan suorakaiteen sisällä näkyvänä värikkäänä värähtelynä Doppler-asetuksen avulla. Eri kudosrakenteiden liikettä nähdään yli kolmen cm:n syvyydessä jo melko matalillakin alipaine-arvoilla.

VIDEO NIVUSEN IMUSOLMUKKEISTA

Toisessa videossa on kuvattu nivusen alueen imusolmuketta ja lihaskalvo-rakenteita, hoitopää tällä kertaa kuvassa vasemmalla. Imusolmukkeen muodon muutos alipaine-jakson ja lepovaiheen aikana on huomattava. Samoin videossa nähdään pinnallisen ja syvän lihaskalvojen vastakkainen liike – alipainevaiheen aikana pinnallinen kalvo liikkuu LymphaTouch-hoitopään suuntaan, kun syvempi kalvo taas liikkuu suulakkeesta poispäin. Lepovaiheen aikana kudos palautuu liikkeestä. Liikettä on nähtävissä ainakin 3 cm syvyydessä.

ARPIKUDOKSEN VIDEO

Viimeisessä videossa havainnollistetaan alipainehoidon ja korkeataajuusvärinän aiheuttamaa liikettä arpikudoksessa. LymphaTouch-hoitopää kuvassa oikealla. Kyseessä oli kuusi kuukautta vanha vamma, joka on aiheuttanut arpikudosta reiden pitkään lähentäjälihakseen. Alipaine- ja värinäjakson aikana nähdään liikettä jälleen Doppler-asetuksen avulla suorakaiteen sisällä näkyvänä värikkäänä värähtelynä sekä itse arpikudoksessa että arpikudoksen alla olevissa rakenteissa. Värinän aiheuttamaa liikettä on nähtävissä yli viiden cm:n syvyydessä.

Ultraääni-videoiden perusteella siis voidaan todeta, että LymphaTouch-hoidolla voidaan mobilisoida pehmytkudosrakenteita, kuten lihaskalvoja ja imusolmukkeita, jopa yli viiden cm:n syvyydessä. Liikkeen määrään ja laatuun vaikuttaa mm. hoidettavan kudoksen laatu, alipaineen määrä, hoitosuulakkeen koko sekä hoidon suunta. Kuvantamisen perusteella lymfarakenteiden ja niiden ympäristön paineen muutos voi mahdollistaa imunestevirtauksen syklisen tehostumisen. Lisäksi mekaaninen korkeataajuusvärinä saa aikaan nopeaa, useita cm/sekunnissa nähtävää mikroliikettä, joka rentouttaa faskiarakenteita ja lisää molekyylien liikettä alipaineen suuntaan.

Katso lisää ultraäänivideoita täältä!

Mira Väyrynen (FT, TTM)

LymphaTouch Oy

Kliininen asiantuntija

www.lymphatouch.com

contact@lymphatouch.com

+358 10 423 7300

 

Kiinnostuitko ultraäänikuvantamisesta osana kliinistä tutkimista ja hoitoa? Tervetuloa ainutlaatuiseen koulutukseen, jossa opit kainaloiden ja nivusten ultraääni-kuvantamista, erotusdiagnostiikkaa sekä sonografista visualistointia alipaineen aiheuttamista vaikutuksista kudoksessa!

Mitä: Ultraääni-workshop: Imusolmukkeiden ja myofaskian ultraäänikuvaus sekä alipaineen vaikutukset kudoksessa

Missä:                Metropolia, Myllypuron kampus

Milloin:              La 4.4.2020, klo 9-17

Hinta:                 145 € + alv 24%

Kouluttajat:     Jouko Heiskanen, Metropolia, Mira Väyrynen, LymphaTouch Oy

Lisätietoja ja sitoutuvat ilmoittautumiset 15.3.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen mira.vayrynen@lymphatouch.com. Mukaan mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia, joten toimi nopeasti!