marraskuu 23, 2021 |

Liity palveluntuottajaksi Kuntoutusyrittäjien työnohjaajapankkiin 3. tammikuuta mennessä!

Liity palveluntuottajaksi Suomen Kuntoutusyrittäjien työnohjaajapankkiin 3. tammikuuta mennessä!

Etsimme Suomen Kuntoutusyrittäjien uuteen jäsenpalveluun, työnohjaajapankkiin, työnohjaajia. Otamme hakemuksia vastaan 3. tammikuuta 2022 saakka, ja hakumme kattaa koko Suomen.

Suomen Kuntoutusyrittäjät on kuntoutusalan yrittäjien oma verkosto ja järjestö, joka puolustaa valtakunnallisesti kuntoutusta ja yrittäjyyttä eri terapia-aloilla. Vaikutamme siihen, että kuntoutuspalveluja voidaan tuottaa kuntalaisille, lisäämme kuntoutuksen tunnettuutta ja edistämme kuntoutusyritysten ammatillista osaamista sekä yrittäjyystaitoja. Kuntoutusyrittäjillä on noin 1 000 jäsentä. Jäseniä ovat noin 650 kuntoutuspalveluja tuottavaa yritystä, joilla on yli 900 toimipistettä eri puolilla Suomea, sekä opiskelijoita, senioreita sekä ulkojäseniä.

Mihin etsimme työnohjaajia?

Etsimme työnohjaajia palvelemaan jäsenyrityksiämme koko Suomen alueella. Palvelusi tilaajat ovat eri terapia-alojen yrityksiä, jotka tarjoavat Kelan lakisääteistä kuntoutusta ja ovat täten velvollisia järjestämään henkilöstölleen työnohjausta. Kela kilpailuttaa yksilöterapiat 4 vuoden välein, ja seuraava kerta on keväällä 2022. Kuntoutusyritykset valmistautuvat parhaillaan tulevaan julkiseen hankintaan.

Kelan terapioita tuottavat yritykset ovat sitoutuneet järjestämään henkilöstölleen työnohjausta.  Jos työnohjaajaa ei terapeuteilla vielä ole, sen hankinta on ajankohtaista.

Työnohjaajanamme voit saada työnohjausasiakkaita mistä päin Suomea tahansa. Työnohjaukset suoritetaan asiakasyrityksen tiloissa sekä tarvittaessa etäyhteydellä – sen mukaan, mitä jäsenyritys ja työnohjaaja sopivat.

Toivomme tarjouksia työnohjaajista erityisesti jäsenyrityksistämme. Työnohjaaja ei voi toimia työnohjaajana omalle organisaatiolleen. Nyt on hyvä mahdollisuus löytää asiakkaita ja työnohjaajia jäsenistöstä!

Mitä tarjoamme työnohjaajaverkostoon liittyvälle työnohjaajalle?

 • Toistuvan ja oikea-aikaisen näkyvyyden yli 800 terapiayrittäjälle
  – verkossamme
  – somessamme
  jäsenkirjeissämme, joita lähetetään 2 – 3 viikon välein
  – somessa näkyvyys tavoittaa myös ne kuntoutusyritykset, jotka eivät vielä ole jäseniämme (palveluntuottajia Kelan terapioissa 1000 – 2000)
 • Jäsenedun jäsenille, joka takaa asiakkaita työnohjaajille: ”Kuntoutusyrittäjämme jäsenenä varmistat, että käytössäsi on työnohjaaja, jota Kela palveluntuottajiltaan edellyttää”
 • Mallisopimuksen, jolla kuntoutusyritys ja työnohjaaja voivat sopia keskenään työnohjauksesta.

Kenellä tulee olla mahdollisuus työnohjaukseen?

Seuraavilla Kelan terapeuteilla tulee olla mahdollisuus työnohjaukseen:

 • fysioterapeutit
 • puheterapeutit
 • ratsastusterapeutit (fysioterapian tai toimintaterapian erityslaji)
 • toimintaterapeutit
 • neuropsykologit

Seuraavilla terapeuteilla tulee olla hyvän terapiakäytännön mukainen työnohjaus, joka toteutuu säännöllisesti kerran kuussa ja vähintään 10 kertaa vuodessa (pois lukien loma-ajat):

 • musiikkiterapeutit
 • psykoterapeutit
 • kuvataideterapeutti, joka on samalla psykoterapeutti

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajia on valtakunnallisesti satoja. Yllä mainittua Kelan kuntoutuspalvelua toteuttavia terapeutteja on joitain tuhansia. Kelan asettamat edellytykset hyvälle terapiakäytännölle (sis. työnohjaus) tarkemmin täällä.  

Mitä painotamme työnohjaajia valitessa?

 • kokemusta sekä tutkintoa työnohjauksesta
 • jäsenyyttä Suomen Kuntoutusyrittäjissä
 • halukkuutta antaa yhteystietonsa Kuntoutusyrittäjien sivuille ja viestittäväksi jäsenille
 • myönteistä suhteutumista siihen, että Kuntoutusyrittäjät selvittää kyselyllä työnohjausta käyttäneiden jäsenten tyytyväisyyttä Kuntoutusyrittäjien työnohjaukseen

Työnohjaajapankkiin kuulumiselle on vuosihinta 279 euroa vuodessa, jos olet jäsen Kuntoutusyrittäjissä. Jollet ole jäsen, hinta on 379 euroa vuodessa.

Suoritetusta työnohjauksesta laskutat kauttamme löytyviä asiakasyrityksiä suoraan. Jos haluat antaa työllesi jäsenetuhinnan, julkaisemme sen jäsenedun yhteydessä. Hinnoittelet itse oman työnohjauspalvelusi. Suomen Kuntoutusyrittäjät ei aseta ohjeellisia hintoja työnohjaajapankin kautta välitetylle työnohjaukselle.

Ilmoita kiinnostuksesi 3.1.2022 mennessä osoitteeseen info@kuntoutusyrittajat.fi.
Liitä viestiisi, nimi ja yhteystiedot, mahdolliset verkkosivusi, CV:si sekä kuvaus kokemuksestasi työnohjaajana. Otsikoi viestisi ”Työnohjaus”.

Lisätietoja saat Suomen Kuntoutusyrittäjien toiminnanjohtaja Satu Grekiniltä p. 050 550 3488 tai koordinaattori Oili Paaskoskelta p. 050 492 2495.

Saatamme kontaktoida soveltuvia työnohjaajia jo ennen hakuajan päättymistä.