15 marraskuun, 2023 |

Lupalainsäädäntö 2024 -webinaari to 14.12. klo 9 – 10

Lupalainsäädäntö 2024 -webinaari

Kuntoutusyrittäjät järjestää 14.12.2023 klo 9-10 jäsenwebinaarin liittyen vuoden 2024 alussa voimaan tulevaan sosiaali- ja terveydenhuollon lupalainsäädännön uudistukseen. Webinaarissa käydään läpi mm. ensi vuonna voimaan tulevaa rekisteröitymismenettelyä sekä kaikkia palveluntuottajia koskeva uusi omavalvontasuunnitelma.

Webinaariin voi ilmoittautua tästä linkistä. Linkki webinaariin lähetetään edellisenä päivänä ja webinaari on katsottavissa samasta linkistä myös myöhemmin.

Webinaarin tarkempi sisältö tullaan tarkentamaan lähempänä webinaaria. Alustava ohjelma ohessa:

  • Itsenäisten ammatinharjoittajien ja luvanvaraisten toimijoiden korvautuminen rekisteröidyillä palveluntuottajilla ja palveluyksiköillä
  • Uudet omavalvontavelvoitteet, omavalvontasuunnitelma ja omavalvontaohjelma
  • Ensi vuonna annettavan omavalvontamääräyksen luonnos, jos se on käytettävissä
  • Uudet henkilöstövelvoitteet: ilmoitusvelvollisuudet ja uudet vanhusten ja vammaisten kanssa työskentelevien rikostaustaotteet
  • Uusien suoritusten maksut

HOX! Omat tiedot on hyvä tarkistaa oikeiksi sähköisesti jo nyt marraskuun puolella. Valviran ja avien yhteinen verkkopalvelu menee joulukuuksi kiinni järjestelmämuutoksen vuoksi. Tilalle avataan ensi vuonna uusi Soteri-rekisteri ja sen sähköinen käyttöliittymä.

Viranomaiset ovat tuomassa uuden omavalvontaan liittyvän määräyksen lausunnolle tämän vuoden aikana. Varsinainen määräys omavalvonnasta on tarkoitus antaa ensi vuoden alussa. Lue lisää Valviran uutisesta.