marraskuu 12, 2019 |

LymphaTouch: Miten hyödynnän alipainehoitoa työssäni?

Kaupallinen yhteistyö

LymphaTouch® -laite on erinomainen apuväline kehon kokonaisvaltaisessa huollossa. Laite toimii hoitajan/terapeutin kolmantena kätenä. Se auttaa pääsemään hellävaraisesti käsiksi kudoksiin ja rakenteisiin, jonne sormet eivät ylety tai pääse (esim. kallonpohjan lihakset ja kylkivälilihakset sekä nivelraot). Tärkeää on kuitenkin hallita fysiologia, anatomia ja biokemia, jotta laitteen avulla voimme perustellusti tukea kehon toimintoja valitsemalla oikeat säädöt ja paineet hoidettavalle alueelle.

LymphaTouchin avulla voin turvallisesti ja tehokkaasti aktivoida kudoksen aineenvaihduntaa, muokata ihoa, sidekudosta ja lihaksia sekä hoitaa niveliä ja arpikudosta. Herkän ja ohuen ihon hoitoon on alipaine hellävaraisempi kuin kädet. Neuropaattisessa kivussa voi alipaine olla ainoa menetelmä, jonka kipualue kestää ilman että kipu kasvaa sietämättömäksi. Turvotuksen hoitoon LymphaTouch® -laite on ehdoton ykkönen. Ihoa nostamalla voin aktivoida lymfajärjestelmän toimintaa nopeasti ja tehokkaasti. Alipaineella voin ohjailla nesteiden kulkusuuntaa kehon vedenjakajien mukaan. Syvävärähtely ja alipaine yhdessä pehmentävät ja pilkkovat kroonisen turvotuksen kehittämää fibroottista kudosta paremmin kuin manuaalinen käsittely. LymphaTouch® -laitehoito nopeuttaa hoitotuloksia ja lyhentää hoitosarjan kestoa. Hoito on siis kustannustehokasta.

Käytän LymphaTouchia akuutin (esim. nyrjähdykset, revähdykset, mustelmat, postoperatiiviset kivut ja akuutti lihasperäinen kiputila, jne) ja kroonisen kivun (TULES-vaivat, reumakivut, artroosikivut, syöpäkivut, aineenvaihduntasairaudet, diabeteksen neuropatia, CRPS, jne.) hoidossa. Suurimman osan asiakkaistani muodostavat lymfahoitopotilaat eli mekaanisesta imujärjestelmän vajaatoiminnasta kärsivät syöpäleikatut ja sädetetyt potilaat sekä lipödeemapotilaat.

Suosittelen LymphaTouch® -laitetta kaikille terapeuteille, jotka työskentelevät kehonhuollon parissa.

Kirjoittaja Leena Vallin on sisätauti-kirurgiaan erikoistunut sairaanhoitaja, lymfaterapeutti ja yrittäjä, jolla on hoitoalan työkokemusta yli 30 vuotta. Kivunhoidon asiantuntija-tutkinnon hän on suorittanut Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa vuonna 2000-2002. Sairaanhoitopalvelu-Leena – Kivunhoito & Lymfaterapia Leena Vallin tuottaa kivunhoidon ja lymfaterapian palveluita Porvoossa.

leena.vallin(at)pp.inet.fi

Tutustu myös Leenan pitämään webinaariin, jossa näet kuinka hän hyödyntää LymphaTouch®-laitetta osana kivunhoitoa.