heinäkuu 6, 2020 |

LymphaTouch on tehokas kivun lievittäjä kuntoutuksessa

Kaupallinen yhteistyö

LymphaTouch on lääkinnällinen hoitolaite, joka on monipuolinen ja tehokas keino lievittää kipua sekä turvotusta. Parhaimman hoitotuloksen saa yhdistämällä alipainehoitoa manuaaliseen terapiaan.

Kivun hoidossa tarvitaan lisää lääkkeettömiä ja non-invasiivisia hoitomenetelmiä, johon LymphaTouch on loistava vaihtoehto.

Alipainehoito on turvallinen ja miellyttävä hoitokeino kuntoutuksessa. Säädettävien toimintojen ansiosta hoitoa voidaan tarjota yksilöllisesti, tehokkaasti ja kivuttomasti.

Muihin alipainehoitoihin verrattuna LymphaTouch on jopa hellävaraisempi.

Hoidosta saatavien mitattavien tulosten perusteella on helppo jatkosuunnitella hoidon etenemistä ja seurata vamma-alueen toipumista.

LymphaTouch-hoito perustuu elimistön imuneste- eli lymfajärjestelmään. Hoito aktivoi tehokkaasti imunestekiertoa ihonalaisessa kudoksessa lisäten hapen ja ravintoaineiden saantia hoidetun alueen ympärillä.

LymphaTouch -laitteen hoitopään ollessa tiiviisti ihokosketuksessa, se muodostaa itsestään kudokseen alipaineen, joka aiheuttaa ihon ja kudoksen venymisen. Kudoksen venyessä imutiehyet avautuvat, jolloin imuneste alkaa virtaamaan soluvälitilasta imusuoniin.

Imusuonien seinämien venyminen tehostaa kehon imunestekierron luonnollista pumppausta, mikä tehostaa imunesteen kiertoa ja sen poistumista elimistöstä.

Tutkimukset osoittavat LymphaTouchin lievittävän kipua

LymphaTouchilla tehtyjen tutkimusten perusteella alipainehoito tehostaa toipumista kuntoutuksessa.

Yhdessä tutkimuksista selvitettiin mm. LymphaTouchin vaikutus rannekanavaoireyhtymän oireisiin.

Kyseisen tutkimuksen testihenkilöt kärsivät tyypillisistä rannekanavaoireyhtymän oireista – puutumisesta, pistelystä, yläraajaan heijastuvasta kivusta rannenivelessä, voimattomuudesta ja jne.

Oireita ilmeni öisin, aamuisin ja joskus päivisin rasituksen myötä.

LymphaTouch-hoitojakson jälkeen tutkimushenkilöiden oireet vähenivät jopa 50 %.

Kolmen viikon kuluttua hoitojaksosta tutkimushenkilöistä 28 % koki, että oireet olivat edelleen lieviä verrattuna tutkimuksen alkutilanteeseen.

Toisessa tutkimuksessa selvitettiin, kuinka LymphaTouch-laitteella annetut hoidot vaikuttavat tutkimusryhmäläisten kokemaan penikkatautiin.

Tutkimukseen osallistuneista ryhmäläisistä 95 % kertoi harrastavansa säännöllisesti liikuntaa, johon kuului juoksemista. 35 % ryhmäläisistä kertoi, että juoksun lisäksi liikuntaan kuului hyppyjä ja loikkia, jotka aiheuttavat tärähtelyä altistaen penikkataudille.

Tutkimuksessa selvitettiin, miten pitkän matkan voi kävellä ja juosta ilman kipua. Testi tehtiin ennen LymphaTouch-hoitoja ja hoitojen jälkeen.

Alussa kivuton kävelymatka oli 1 − 5 km. Hoidon päätteeksi kivuton kävelymatka piteni 5−10 kilometriin. Yli 10 km pystyi kävelemään yhtä moni testin alussa ja lopussa.

Kivuton kävelymatka oli noussut jopa 40 %:lla tutkimusryhmäläisistä.

Kivuton juoksumatka oli testin alussa 1 − 5 km 10 tutkimushenkilöllä ja 5 − 10 km vain yhdellä. Testin lopussa 6 tutkimushenkilöä juoksi kivuttomasti 1 − 5 km ja 5 tutkimushenkilöä 5 − 10 km.

Kivuton juoksumatka oli noussut 25 %:lla tutkimushenkilöistä.

Alkumittauksessa tutkimushenkilöiden penikkataudista liikuntaharrastukselle aiheuttaman haitan keskiarvo asteikolla 0 − 10 oli 6.05 ja loppumittauksessa keskiarvo oli 4.05.

LymphaTouch-hoito palautti Marinan kyvyn soittaa huilua

“LymphaTouch on ollut olennainen osa vakavan rannemurtuman leikkauksen ja useita kuukausia kestäneen erittäin kivuliaan neuropatian kuntoutuksessa.

Koko yläraajani olkapäästä sormiin saakka oli lukossa. Soitan ammatikseni huilua, ja lääkäri arvioi, että en voisi enää koskaan soittaa huiluani.

Lopulta fysioterapeuttini aloitti LymphaTouch-hoidot osana kuntoutustani. Se vei aikansa – aluksi kaksi kertaa viikossa, sitten kerran viikossa ja lopulta 2-3 viikon välein.

LymphaTouch-hoidot, terapeuttini upea ammattitaito sekä itse kotona tehtävien harjoitteiden ansiosta liikkuvuus on parantunut 95 %. Jatkan, kunnes olen palautunut 100 %.

Kaikki hermokipuni on poissa ja pystyn taas soittamaan huiluani. Syvimmät kiitokset tämän upean laitteen kehittäjälle – se on auttanut minua saamaan elämäni takaisin.”

Marina Raye Black Mountain, NC

 

Lue lisää LymphaTouch-laitteella tehdyistä tutkimuksista ja potilaiden kokemuksista täältä: https://www.lymphatouch.com/clinical-studies.

Katso Leena Vallinin webinaari kivun hoidosta täältä: https://vimeo.com/356381442