kesäkuu 22, 2020 |

LymphaTouch Sport -järjestelmäpäivitys lisää tehokkuutta urheilijan kuntoutuksessa – Urheilija ja fysioterapeutti kertovat käyttökokemuksensa alipainehoidosta

Kaupallinen yhteistyö

LymphaTouch on noussut etenevissä määrin urheilupiireihin parantamaan urheilijan palautumista ja tukemaan fyysistä hyvinvointia.

Säännöllisellä LymphaTouch-hoidolla voidaan ennaltaehkäistä tehokkaasti urheiluvammojen syntymistä ja käyttää menetelmää osana vammojen kuntoutusta.

Alipainehoidon avulla voidaan hoitaa:

  • akuutteja urheiluvammoja
  • huoltaa lihaksia, jänteitä ja niveliä
  • nopeuttaa palautumista
  • tehdä faskiakäsittelyjä
  • mobilisoida pehmytkudosta
  • hoitaa arpikudosta ja kireää kudosta

LymphaTouchiin on saatavana LymphaTouch Sport -järjestelmäpäivitys, joka tuo lisää tehokkuutta hoitoon.

Laitteen normaali alipainemaksimi on 250 mmHg (elohopeamilliä). LymphaTouch Sport-järjestelmäpäivityksen myötä alipainemaksimi kohoaa jopa 350 mmHg.

Urheilijoilla on tyypillisesti enemmän lihasmassaa kuin liikunnallisilla kotiharrastajilla, joten he hyötyvät yleensä LymphaTouch Sport -järjestelmästä enemmän kuin LymphaTouchin manuaaliohjelmasta. Sport-päivitys tuo tehokkaan lisän myös kroonistuneen, kovan kudoksen hoitoon.

Fysioterapeutin kokemukset LymphaTouchista

Rovaniemen Palloseuran (RoPS) pelaajat ovat saaneet LymphaTouch -alipainehoitoa fysioterapeutti Vilma Poutiaisen suorittamana.

Poutiainen on ollut tyytyväinen laitteeseen, sillä se on helppo ja miellyttävä käyttää pienen kokonsa vuoksi. Erilaisten ohjelmien käyttö on helppoa, jonka ansiosta laitteen käytön opettelussa ei mennyt pitkään.

– Laitteen mukana tulleet suulakkeet toimivat hyvin eri käyttötarkoituksiin hoidettavien kehonosien mukaan. Suulakkeet on helppo vaihtaa ja puhdistaa. Suulakkeiden reunat mukautuivat hyvin ihoon ja etenkin öljyn kanssa käytettynä liu’utus -tekniikkaa oli helppo toteuttaa, Poutiainen kehuu ja jatkaa.

– Olemme käyttäneet laitetta pelaajille lähinnä akuuttien vammojen hoidossa ja lihashuollossa. Hoidoista on ollut hyötyä mm. kramppien jälkitiloissa, selkäkivuissa ja akillesjänteen kivuissa.

Lihaskramppien jälkeisessä kivunhoidossa kipu lievittyi ja kireää lihasta saatiin vapautettua nopeasti hoidoilla. LymphaTouch -alipainehoito on soveltunut hyvin akuuttien vammojen hoitoon sekä lihaskireyksien ja faskian vapautukseen.

– Puujalan hoidossa LymphaTouchista on ollut iso hyöty jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen, jolloin kipua tai kireyttä ei enää tuntunut seuraavana päivänä. Lisäksi nivusvaivojen hoidossa laite on ollut toimiva ja sillä on saatu paranemisprosessia etenemään nopeasti hyvin tuloksin.

Poutiainen suosittelee LymphaTouchia urheilijoiden kuntoutukseen. Laitetta on helppo kuljettaa mukana ja hoitoja pystyy tekemään lähes missä vain, esimerkiksi pidemmillä pelimatkoilla.

Eräs RoPS:n pelaaja on kokenut LymphaTouchista olevan paljon hyötyä pelikentällä.

– Olen ollut tyytyväinen laitteeseen, sillä se ei juurikaan tunnu miltään, mutta siitä on ollut paljon hyötyä. Pelkäsin aiempien kokemusten perusteella nivusvaivani kestävän paljon pidempään. Yllätyin, kuinka nopeasti pystyin palaamaan harjoituksiin joukkueen mukana, hän kertoo.

Urheiluvamma oli peruuttaa turnaukseen pääsyn – LymphaTouch auttoi saamaan sittenkin paikan EM-kisoista

Suomen maajoukkuepainija Elias Kuosmaselle LymphaTouch tuli tutuksi talvella 2019. Kevään EM-kisoihin valmistautuessa treenimäärät kasvoivat.

– Helmikuun maajoukkueleirin toiseksi viimeisissä treeneissä hyökkäsin matolla, kun sisäreidestä kuului pamahdus ja aloin tuntea kovaa kipua. Magneettikuvaus paljasti pitkän lähentäjälihaksen repeämän. Parin viikon päässä olevat SM-kisat täytyi jättää väliin.

Viimeinen näyttökilpailu olisi maaliskuussa Tanskassa käytävä Thor Masters -turnaus. Kuosmasen oli kuntouduttava kilpailuihin siihen mennessä, jos mieli ansaita paikan EM-kisoista.

Lähentäjävamman kuntoutus alkoi pian lääkärin ja erinomaisen fysioterapeutin johdolla.

Kuntouttavien liikkeiden tueksi otettiin käyttöön LymphaTouch-alipainehoito pehmentämään lihaksen suojakramppia ja parantamaan lihaksen aineenvaihduntaa. Kahden hoidon yhdistelmällä pyrittiin nopeuttamaan lähentäjän parantumista.

Aktiivisen harjoittelun, kylmähoidon ja LymphaTouchin yhdistelmällä vamma alkoi nopeasti parantumaan. Kuosmanen sai tarpeeksi luottamusta uskaltaakseen hypätä koneeseen kohti Tanskan turnausta.

– Kisa-aamuna pehmensin vielä lähentäjää mukaan saamallani kannettavalla LymphaTouchilla. Levitin puoli tuubia ”hot balsamia” ja hyppäsin matolle. Kahden kovan kisapäivän ja kuuden tiukan ottelun jälkeen seisoin ykköspodiumilla. Olin helpottunut! Lähentäjä kesti ja ansaitsin paikan EM-kisoihin, joista painin lopulta pronssisen mitalin.

Kokemuksen myötä Kuosmanen voi suositella LymphaTouchia lihasvammojen kuntoutuksen tukena.

 

Lue urheilufysioterapeutin Peetu Lehmuksen käyttäjäkokemus TÄSTÄ

Lue lisää käyttäjäkokemuksia englanniksi osoitteesta: https://www.lymphatouch.com/fi/kayttokokemukset

Tutustu LymphaTouch -alipainelaitteeseen osoitteessa: https://www.lymphatouch.com/fi/

Yhteystiedot
Olari Retsä
Aluemyyntipäällikkö, Suomi
olari.retsa@lymphatouch.com
+358 50 351 5693