syyskuu 16, 2021 |

Sähköinen lähete on jo käytössä Kanta-palvelussa – ostopalveluvaltuutus tulossa näillä näkymin ensin

Kuntoutusyrittäjät selvitti, onko sähköisen lähetteen kirjoitus ja siirtomahdollisuus jo olemassa Kanta-palvelussa. Kanta-palvelusta vastattiin, että se on olemassa, ja että liittyjät voivat ottaa sen vain käyttöön. 

Diarium potilastietojärjestelmästä kerrottiin, että lähetteen ja palautteen toiminnallisuus on suunnitelmissa lisätä ominaisuutena järjestelmään.

Kanta-järjestelmään on sähköisen lähetteen osalta tullut hiljan toiminnoksi myös ostopalveluvaltuutus, jonka käyttöönotto etenee hiljalleen potilastietojärjestelmissä. Esimerkiksi Acute-järjestelmässä ostopalveluvaltuutus on pilotoitu käyttöön. Myös Diarium on ottamassa ostopalveluvaltuutuksen käyttöön.

Ostopalveluvaltuutus tulee käyttöön vähitellen, eikä se ole tällä hetkellä vielä käytössä esimerkiksi palvelusteleissä. Ostopalveluvaltuutuksen käyttö vaatii vielä Kelalta kehitystyötä, joka ajoittuu Kuntoutusyrittäjien tiedon mukaan ensi vuoteen. 

Sekä ostopalveluvaltuutus että sähköinen lähete ovat toiminnallisuuksia, jotka ovat myöhästyneet viranomaisten kehittämistöiden eri viiveiden vuoksi jo muutamilla vuosilla. Viimeisimpänä kehitystyötä on hidastanut mm. Koronatodistuksien lisääminen Kantaan. 

Lue lisää aiheesta Kanta-palvelun artikkelista.