joulukuu 10, 2019 |

Tulevaisuus on mahdollisuus

Marraskuussa Kuntoutusyrittäjät ry sai uuden puheenjohtajan. Tämä tarkoittaa tietenkin osaltani oman kauteni päättymistä. Viimeinen kaksi vuotta on ollut enemmän kuin mielenkiintoinen ja samalla erittäin haastava tällä toimialalla. Katson kuitenkin tulevaisuuteen erittäin luottavaisesti. Samalla olen haikean ylpeä siitä, mitä kuntoutusyrittäjien oma edunvalvoja – uudistettu ja eteenpäinkatsova Suomen Kuntoutusyrittäjät ry – on saanut aikaan kahden viime vuoden aikana. Kauteni puheenjohtajana on ollut lempeiden tuulien ja kylmien vesien aikaa, mutta onnellisena voin sanoa, että eteenpäin on menty ja tullaan menemään myös jatkossa. Vierivä kivi ei sammaloidu eikä saa sammaloitua.

Keväällä keskityimme ajamaan kuntoutusyrittäjien etuja niin vaaleissa kuin hallitusneuvotteluissa. Keskusteluyhteys toimi, sillä saimme yhteistyökumppaneidemme kanssa tärkeitä asioita eteenpäin. Kuntoutus on nostettu isoon rooliin hallitusohjelmassa ja Arkadianmäki on ymmärtänyt alamme kustannustehokkuuden kansalaisten palveluiden turvaajana. Yritysten rooli sotessa, palvelusetelimalli ja kuntoutusjärjestelmän uudistaminen löytyvät hallitusohjelmasta ja Kuntoutusyrittäjät tulee tiiviisti seuraamaan, että niitä myös edistetään.

Samaan aikaan ystävänpäivänä 2018 lanseerattu yhdistyksen brändi- sekä organisaatiomuutos on saatu hyvään vauhtiin. Kuntoutusyrittäjät on ollut aina kuntoutusalan yrittäjien erinomainen puolestapuhuja ja niin haluamme olla myös tulevaisuudessa. Siksi yhdistyksen on kyettävä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin etunojassa. Emme halua jäädä paikalle vaan olla vahvasti viemässä tätä toimialaa tulevaisuuteen ja ainoastaan organisaatiota kehittämällä kykenemme ottamaan haasteen vastaan. Jätän levollisin mielin tulevan puheenjohtajan Anna Nurmi-Lehdon jatkamaan hyvällä alulla olevaa työtä. Järjestössämme on tehty suuria muutoksia niin ulkoisesti kuin sisäisestikin, mutta tämä pohjatyö takaa meille hyvät lähtökohdat vuodelle 2020. Puhumalla laajemmalla kuntoutuksen äänellä meitä selkeästi kuullaan ja halutaan kuunnella Tästä hallitusohjelman kuntoutuksen nosto on erinomainen esimerkki.

Paljon työtä on vielä edessä, mutta paljon on myös saatu aikaiseksi. Ylpeänä tekemästämme työstä voin ojentaa nuijan seuraavalle ja siirtyä emerituspuheenjohtajien joukkoon. Haluan kiittää hallituksen jäsenia, toimistoa sekä toiminnanjohtajaamme Hanna-Kaisa Järveä. Hyvällä keskustelussa ja yhteistyöllä olemme vieneet tätä järjestöä ja toimialaa eteenpäin. Erityisesti kiitos sinulle, kuntoutusalan yrittäjä. Sinulle tätä työtä tehdään. Yhdessä olemme vahvemmat!