marraskuu 20, 2018 |

Vähäkyrö ehti ensimmäisenä: Fysioterapeutin suoravastaanotto julkisen ja yksityisen yhteistyönä

Vähässäkyrössä toimiva kuntoutusyritys Fysiokipinä ja Vähänkyrön terveysasema ovat aloittaneet yhteistyön, jonka kautta akuuteista tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsivä henkilö pääsee kätevästi fysioterapiaan.

Suomessa jo monet yksityissektorin fysioterapeutit ovat valmistautuneet yhteistyöhön julkisen sektorin kanssa kouluttautumalla fysioterapeutin suoravastaanottotoimintaan.

Vähässäkyrössä pilottina toteutettava yhteistyö on tiettävästi ensimmäinen suoravastaanottoon liittyvä, Fysioterapeutille ensin -mallia toteuttava käytännön yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin välillä.

– Nyt asiakas pääsee suoraan sinne mihin hänellä on tarve päästä. Tavoitteena on nopea kivunlievitys ja se, että asiakas pääsee nopeasti takaisin työelämään, toteaa Fysiokipinän yrittäjä, fysioterapeutti Tuomo Yli-Jaskari. Hän on käynyt fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen.

“Tämä on loistava juttu. Haluamme tarjota vähäkyröläisille lähipalvelua.”
Vähänkyrön terveysaseman osastonhoitaja Sirkku Latva-Nikkola

Asiasta uutisoi 12.11.2018 Pohjankyrö-lehti. Otteita Pohjankyrö-lehden artikkelista:

– Enää ei tarvitse varata lääkäriaikaa, vaan sairaanhoitaja haastattelee potilaan ja kirjoittaa hänelle tarvittaessa lähetteen Fysiokipinään, kertoo sairaanhoitaja Riikka Kasvio. Näin säästyy rahaa ja lääkärin työaikaa muuhun potilastyöhön.

– Tämä on loistava juttu. Haluamme tarjota vähäkyröläisille lähipalvelua. Fysiokipinä toimii kätevästi tuossa naapurissa. Pienten nitkahdusten ja krampinomaisten tilojen hoitoon tarkoitetut fysioterapia-ajat ostamme sieltä ostopalveluna. Asiakkaan omavastuuosuus maksaa 11,40 euroa. Hinta on sama kuin Tammikaivontien pääterveysaseman fysioterapiassa Vaasassa, selvittää Vähänkyrön terveysaseman osastonhoitaja Sirkku Latva-Nikkola

Lue koko Pia Korpela-Mäen kirjoittama artikkeli

Suoravastaanotto-artikkeli Pohjankyrö-lehti