tammikuu 28, 2021 |

Vaikutimme: Verohallinto muutti ohjettaan: fysioterapia osana työsuhde-etuja

Verohallinto on 1.1.2021 alkaen päivittänyt työsuhde-etujen ohjeistusta verotuksessa. Uudessa ohjeessa Verohallinto ei enää edellytä työnantajan järjestämältä fysioterapialta lääkärin lähetettä. Edun verovapauden edellytyksenä ei myöskään ole se, saako työnantaja hoidosta Kelalta korvauksia vai ei. 

Ohjeen mukaan työnantaja voi järjestää vapaaehtoiseen työterveyshuoltoon kuuluvan fysioterapian esimerkiksi hankkimalla palvelun palveluntarjoajalta, jonka kanssa se on tehnyt sopimuksen.

Vaihtoehtoisesti työnantaja voi järjestää fysioterapian antamalla työntekijälle lähetteen, jossa on määritelty, mitä palveluja työnantajan kustantama ja työterveysohjesäännössä sovittu fysioterapia kattaa. Työnantaja voi järjestää fysioterapian myös kohdennetulla maksuvälineellä tai vakuutuksella.  

Lisäksi työnantajan on etukäteen rajattava fysioterapiapalveluntuottajajoukkoa. Toisin sanoen fysioterapiapalvelusta täytyy olla etukäteen ainakin jonkinlainen sopimus yrityksen tai setelipalveluntarjoajan kanssa ennen palveluntuotannon alkua. 

Kohdennettu maksuväline tarkoittaa lounas- ja virikesetelien kaltaisia palveluita. Aiemmin niiden verovapaa käyttö fysioterapiaan on edellyttänyt mm. lääkärin lähetettä. 

Kuntoutusyrittäjät keskustelee fysioterapiaa tarjoavien virikesetelipalveluntuottajien kanssa verovapaan palvelun yksityiskohdista ja tiedottaa lisää myöhemmin.

Aiheesta ja Verohallinnon ohjeen päivitystarpeesta lääkärin lähetteen osalta on käyty myös Verohallinnon kanssa keskustelua syksyllä 2020.