marraskuu 11, 2021 |

Vuoden kuntoutusyrittäjä 2021 on toimintaterapeutti Maikku Tammisto Tampereelta

Vuoden kuntoutusyrittäjä 2021 on toimintaterapeutti Maikku Tammisto Tampereelta

 

Vuoden kuntoutusyrittäjä -kunniamaininta myönnetään henkilölle, joka toiminnallaan levittää intoa ja kiinnostusta omaa terapia-alaansa sekä yrittäjyyttä kohtaan. Voittaja julkistettiin Kuntoutusyrittäjäpäivillä Helsingissä 11.11., ja valinnan teki Kuntoutusyrittäjien hallitus. Ensimmäistä kertaa potin korjasi muu kuin fysioterapiayrittäjä.

 

“Toimintaterapia-kentässä kaikki tuntevat Maikun”, taustoittaa Kuntoutusyrittäjien puheenjohtaja Anna Nurmi-Lehto valintaa. “Maikun persoona ja toiminta tekee toimintaterapian hyötyä tutuksi, ja inspiroi uusi ihmisiä toimintaterapian alalle.”

Maikku Tammisto on iloinen ja energinen toimintaterapian lähettiläs Tampereelta. Hänen yrityksensä on Toimintaterapia Tammisto Oy. Maikku perusti yrityksensä Tampereelle vuonna 2004.

“Perustin yrityksen, koska olin innostunut toimintaterapian uusista tuulista maisteriopintojeni myötä ja halusin päästä toteuttamaan toimintaterapiaa näistä uusista lähtökohdista. Omien lasten syntymän myötä myös yrittäjän vapaammat työajat innostivat yrittäjyyteen. Yrittäjyys onkin mahdollistanut kehittymisen ja uuden tiedon viemisen käytäntöön joustavasti ja luontevasti.”

Toimintaterapia Tammisto Oy liikevaihto 2020 oli 1,21 miljoonaa ja tilikauden tulos 176 000 euroa. Liikevaihto nousi 21,8%. Liikevoittoprosentti oli 17,1% ja omavaraisuusaste 74%.  Yhtiöllä oli 17 työntekijää. Työntekijämäärä kasvoi 26,7% edelliseltä tilikaudelta.

 

Toimintaterapian kysyntä on iso, sillä ​toimintaterapian avulla voidaan tukea yksilöiden ja yhteisöjen arjen merkityksellisyyttä ja osallisuutta monella tasolla, oli kyse sitten lapsen haasteista leikin alueella, nuoren vaikeuksista koulunkäynnissä tai aikuisen arjen selviytymisestä aivohalvauksen jälkeen. Erityisesti lasten ja nuorten haasteet muuttuvassa yhteiskunnassa ovat viime vuosien aikana kovasti nostaneet toimintaterapian kysyntää.  Alan koulutusta on vain muutamalla paikkakunnalla Suomessa ja tarjonta ei tällä hetkellä valitettavasti vastaa tilanteeseen. Alalle kouluttautuville nuorille löytyykin työpaikka aina ihan täydellä varmuudella.

Maikku on alati innostunut, työtään sydämellä tekevä kuntoutuksen ammattilainen.

“Minulle iloa työssä tuovat arjen kohtaamiset, pysähtymiset asiakkaalle merkityksellisen toiminnan äärelle. Ne hetket ovat kantaneet vaikeampienkin yrittäjyysaikojen yli. Olen kovasti onnekas, että saan tehdä työtä, joka innostaa edelleen vuosien ja vuosikymmenienkin jälkeen – ja jossa saa oppia uutta ihan joka päivä.”

Vuoden kuntoutusyrittäjä valittiin nyt 25. kerran. Aiemmat voittajat ovat edustaneet fysioterapiaa. Nykyisin Kuntoutusyrittäjät edustaa muitakin terapia-aloja, kuten toiminta-, puhe-, psyko- musiikki-, ravitsemus-, sekä ratsastusterapiaa.

Erityismaininta Ville-Antti Jaakkolalle Tuiran Fysiosta, Oulusta

 

Ensi kertaa Vuoden Kuntoutusyrittäjä -valinnan yhteydessä hallitus halusi antaa erityismaininnan. Erityismaininta annettiin Ville-Antti Jaakkolalle Ouluun. Jaakkolan yritys on nimeltään Tuiran Fysio Oy.

Kollegayrittäjä ja kilpailija samalta alueelta esitti Jaakkolan palkitsemista hänen ennakkoluulottoman ja yhteistyöhaluisen toimintansa ansiosta. Useille kuntoutusyrityksille Kelan kuntoutusasiakkaat ovat merkittävä asiakasryhmä, ja Kela toteutti yksilöterapioiden julkiset hankinnat vuonna 2018 siten, että useita palveluntuottajia jäi ulos. Tämä aiheutti yritysten lopettamisia ja myyntejä sekä terapeuttien poistumista alalta. Tuiran Fysio kuului niihin, jotka tuolloin pääsivät Kelan palveluntuottajaksi, ja Ville-Antti ojensi yhteistyön kättä tarjoten ulos jääneille alueen yrittäjille yhteistyötä alihankinnan muodossa.

 

“Terapeuttien välinen yhteistyö on erityismaininnan arvoinen teko”, kehuu Nurmi-Lehto. “Se on kuntoutujan etu, sillä palvelut pystytään turvaamaan.”

 

Tuiran Fysio on yli 30-vuotias perheyritys, joka tarjoaa fysioterapia-, osteopatia-, hieronta- ja kuntoutuspalveluita Oulun seudulla yli 20 ammattilaisen voimin.

 

Kelan seuraava kilpailutus yksilöterapioihin käynnistyy keväällä 2022. On tärkeää, että mahdollisimman moni tarjouksen jättänyt valitaan mukaan, sillä ulos jääminen tarkoittaisi merkittävän asiakkaan menetystä yritykselle. Monella terapia-alalla pitkälle koulutetuista terapeuteista on pulaa. Kaikki osaavat käsiparit tarvitaan kuntoutusasiakkaiden avuksi, sillä nimensä mukaisesti kuntoutus edistää ihmisen toimintakykyä. Mahdollisimman toimintakykyinen ihminen on jokaisen hyvinvointialueen ihanneasukas.

 

Lisätietoja:

Maikku Tammisto maikku@toiminta.net, puh. 040 745 0034

Anna Nurmi-Lehto anna.nurmi-lehto@medirex.fi, puh 044 548 9753

Ville-Antti Jaakkola ville-antti.jaakkola@tuiranfysio.fi, puh. 040 743 9729