syyskuu 20, 2019 |

Kuntoutusyrittäjä 2019 -tapahtuma oli menestys!

Yksi vuoden kohokohdista, Kuntoutusyrittäjä 2019 -tapahtuma on alkanut Lappeenrannassa! Toistasataa kuntoutusalan yrittäjää ja toimijaa on kokoontunut Holiday Club Saimaahan virkistäytymään, verkostoitumaan ja kouluttautumaan.

Eilen torstaina keilattiin ja huollettiin kehoa, joiden jälkeen Kaisa Wallinheimo herätteli yrittäjiä pitämään huolta myös itsestään. Hyvinvointi lähtee pienistä askeleista ja siitä, että omat teot vastaavat omia arvoja. Näkyvätkö arvoni myös hyvinvoinnissani?

Perjantaina paneuduttiin asiaan

Perjantai puolestaan aloitettiin tutustumalla Kuntoutusyrittäjä 2019 -tapahtuman kyljessä järjestettävään näyttelyyn. Aamupäivän ensimmäisen seminaaripuheenvuoron täräytti Olli Keskinen, joka herätteli yrittäjät parempaan työpäivään ja sen rakentamiseen.

Perjantai jatkui kuntoutusyrittäjien omien tarinoiden parissa. Hyvinvoivan yrityksen menestyksen avaimista kertoivat Riku Laine Easymovesta, Maikku Tammisto Toimintaterapia Tammistosta sekä Suvi Pietilä ja Kaisa Andelin Marjulista.

-Itse näen ainakin sen, miten tärkeää sekä yhteiskunnan että yrittäjäjärjestöjen tuki on ollut yrityksen menestyksessä. Olen intohimoinen toimintaterapeutti, mutta yrittäjyysasiat on pitänyt opella. Siihen muualta saamani tuki on ollut arvokasta, Maikku Tammisto kuvailee.

-Pidän myös todella tärkeänä sitä, että tekee itse myös terapiatyötä, jotta kosketus arkeen ja työhön säilyy yrittäjyyden ohella, Suvi Pietilä jatkaa.

Iltapäivästä keskusteltiin kumppanuuksien hyödyntämisestä yrittäjyydessä. Kuntoutusyrittäjien lakimies Juhani Saarinen muistutteli lainsäädännöllisistä raameista ja Fysiogeriatria Oy:n Katja Sohlberg kertoi yrityksensä omasta tarinasta, jossa kumppanuudet ovat alusta alkaen olleet keskeinen menestystekijä.

-80% yrittäjän näkemyksestä pitää olla omaa ajatusta siitä, mitä haluaa tehdä. Meidän on rohkeasti unelmoitava siitä, mihin suuntaan on mentävä. Loput 20% tulee arjen raameista, mutta 80% on tultava uskosta omaan tekemiseen.

-Jonkun pitää olla rohkea. Jonkun pitää osata. Ja jonkun pitää toimia. Muuten ei mitään synny, Sohlberg kannustaa.

Sohlberg korostaa myös yhteistyön tärkeyttä koko kuntoutusalalla.

-Yhteistyön kautta päästään käsiksi edunvalvontaan ja vaikutustyöhön. Sitä ei kannata kantaa yksin omana taakkana, Sohlberg painottaa.

Iltapäivän päätteeksi Satu Ahlman johdatti keskusteluun hyvinvoivan yrityksen tunnusluvuista. Ahlman haastoi yrittäjiä näyttämään arkensa markkinoinnissa rohkeasti:

-Markkinoinnissa on tehtävä arki ja arjen onnistumiset näkyväksi. Jos et tee itse näkyväksi, ei sitä tee kukaan muukaan, Ahlman haastoi.

Perjantai-illan kruunasi yhteinen illallinen, jonka aluksi myönnettiin Vuoden Kuntoutusyrittäjä 2019 -tunnustus. Tunnustuksen sai Kirsi Miss, Salpakankaan Lääkintävoimistelu Oy:n yrittäjä. Lue lisää täältä.

Lauantaina kuultiin ajankohtaisia yhteiskunnasta

Illan karaoke ja meininki ei pysäyttänyt kuntoutusyrittäjiä lauantaiaamunakaan. Aamupalallakin keskusteltiin jo yrittäjän arkea helpottavista teemoista, ja aamupäivän ensimmäisessä seminaariosuudessa Kuntoutusyrittäjien lakimies Juhani Saarinen kävi läpi alan kuumia perunoita. Hankinnat, kilpailukieltolainsäädäntö ja tuleva soteuudistus käytiin läpi Juhanin johdolla. Kuntoutusyrittäjien jäsenet voivat aina olla yhteydessä Juhaniin aina, kun on mitään lainsäädännöllistä kysyttävää!

Aamupäivän viimeisessä osiossa paikalliset kansanedustajat osallistuivat keskusteluun yrittäjyydestä, elinvoimasta ja kuntoutuksesta. Kansanedustajat Jukka Kopra (kok), Niina Malm (sd), Hanna Holopainen (vihr) ja Ari Torniainen (kesk) toivat kuulumisia eduskunnasta, missä uuden kauden kansanedustajat ovat ehtineet olla nyt noin puoli vuotta.

Kiitos mukana olleille!

Kuntoutusyrittäjät ry haluaa kiittää kaikkia yrittäjiä, jotka olivat mukana Kuntoutusyrittäjä 2019 -tapahtumassa. Kolme päivää verkostoitumista, uuden oppimista ja uusien eväiden poimimista innostavista puheenvuoroista antaa puhtia koko syksyyn. Paljon muutoksia on edessä, mutta paljon hyvääkin on olemassa. Jatketaan yhteistyötä – yhdessä olemme vahvemmat!

Kuntoutusyrittäjä-tapahtuma järjestetään jälleen ensi vuonna! Nähdään viimeistään siellä, mutta pidetään tiivistä yhteistyötä pitkin matkaa!