23 marraskuun, 2022 |

Kuntoutusyrittäjien työnohjaajapankkiin haetaan uusia työnohjaajia vuodelle 2023 – hae mukaan palveluntuottajaksi 3. tammikuuta mennessä!

Etsimme Suomen Kuntoutusyrittäjien vuonna 2022 käynnistyneeseen jäsenpalveluun, työnohjaajapankkiin, työnohjaajia vuodelle 2023. Otamme hakemuksia vastaan 3.1.2023 saakka, ja hakumme kattaa koko Suomen. Mukaan mahtuu 11 työnohjaajaa nykyisestä työnohjaajapankista pois jääneiden tilalle.  

Suomen Kuntoutusyrittäjät on kuntoutusalan yrittäjien oma verkosto ja järjestö, joka puolustaa valtakunnallisesti kuntoutusta ja yrittäjyyttä eri terapia-aloilla.  Kuntoutusyrittäjillä on noin 1 100 jäsentä: yrityksiä, yritysten toimipisteitä, opiskelijoita ja seniorijäseniä.  

Mihin etsimme työnohjaajia? 

Etsimme työnohjaajia palvelemaan jäsenyrityksiämme koko Suomen alueella. Palvelusi tilaajat ovat eri terapia-alojen yrityksiä, jotka tarjoavat Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta tai kuntoutuspsykoterapiaa ja ovat siten velvollisia järjestämään itselleen ja/tai henkilöstölleen työnohjausta. Kuntoutusyrittäjät markkinoi työnohjaajapankkia, mutta jäsenyritykset ottavat sinuun yhteyttä itse.  

Työnohjaajanamme voit saada työnohjausasiakkaita mistä päin Suomea tahansa. Työnohjaukset suoritetaan asiakasyrityksen tiloissa sekä tarvittaessa etäyhteydellä – sen mukaan, mitä jäsenyritys ja työnohjaaja sopivat. Nyt on hyvä mahdollisuus löytää asiakkaita ja työnohjaajia jäsenistöstä! 

Mitä tarjoamme työnohjaajaverkostoon liittyvälle työnohjaajalle? 

 • Toistuvan ja oikea-aikaisen näkyvyyden yli 1 000 terapiayrittäjälle
  – verkossamme
  – somekanavissamme
  – jäsenkirjeissämme, joita lähetetään 2x/kk 
 • Mallisopimuksen, jolla kuntoutusyritys ja työnohjaaja voivat sopia keskenään työnohjauksesta
 • Mahdollisuuden mainostaa omia työnohjauspalveluita kanavissamme esimerkiksi itse tuotetun videomateriaalin avulla

Kenellä tulee olla mahdollisuus työnohjaukseen? 

Seuraavilla Kelan kuntoutusta tekevillä terapeuteilla tulee olla mahdollisuus työnohjaukseen: 

 • fysioterapeutit 
 • puheterapeutit 
 • ratsastusterapeutit (fysioterapian tai toimintaterapian erityslaji) 
 • toimintaterapeutit 
 • neuropsykologit 

Seuraavilla terapeuteilla tulee olla hyvän terapiakäytännön mukainen työnohjaus, joka toteutuu säännöllisesti kerran kuussa ja vähintään 10 kertaa vuodessa (pois lukien loma-ajat): 

 • musiikkiterapeutit 
 • psykoterapeutit 
 • kuvataideterapeutit (psykoterapiana) 

Kelan asettamat edellytykset hyvälle terapiakäytännölle (sis. työnohjaus) tarkemmin täällä.   Pidämme myös viestinnässämme aktiivisesti esillä sitä, että työnohjaus on erinomainen keino ennaltaehkäistä työyhteisön ongelmia, luovia organisaation muutostilanteissa ja tasata työntekijöiden kuormitusta vaativassa asiakastyössä jo ennen ongelmien eskaloitumista.  

Painotamme työnohjaajia valitessa: 

 • kokemusta sekä tutkintoa työnohjauksesta 
 • jäsenyyttä Suomen Kuntoutusyrittäjissä 
 • halukkuutta antaa yhteystietonsa Kuntoutusyrittäjien sivuille ja viestittäväksi jäsenille 

Työnohjaajapankkiin kuulumisen vuosihinta on 279 euroa vuodessa, jos olet jäsen Kuntoutusyrittäjissä. Ei-jäsenelle hinta on 379 euroa vuodessa. 

Suoritetusta työnohjauksesta laskutat kauttamme löytyviä asiakasyrityksiä suoraan. Hinnoittelet itse oman työnohjauspalvelusi. Suomen Kuntoutusyrittäjät ei aseta ohjeellisia hintoja työnohjaajapankin kautta välitetylle työnohjaukselle. 

Ilmoita kiinnostuksesi 3.1.2023 mennessä osoitteeseen info@kuntoutusyrittajat.fi.
Liitä viestiisi nimi ja yhteystiedot, mahdolliset verkkosivusi, CV:si sekä lyhyt kuvaus kokemuksestasi työnohjaajana. Otsikoi viestisi ”Työnohjaus”. 

Lisätietoja saat Suomen Kuntoutusyrittäjien koordinaattori Oili Paaskoskelta p. 050 492 2495, oili.paaskoski@kuntoutusyrittajat.fi. 

Saatamme kontaktoida soveltuvia työnohjaajia jo ennen hakuajan päättymistä. Vuonna 2022 toimineeseen työnohjaajapankkiin voit tutustua täällä.