syyskuu 22, 2021 |

Ravistamo levittää syömisen ilosanomaa digitalisaation kautta

– Ravistamo haluaa levittää sanomaa syömisen ilosta. Se on yrityksemme kulmakivi, jonka päälle olemme lähteneet rakentamaan Ravistamoa, ravitsemusterapeutti ja Ravistamon yrittäjä Kaisa Kähkönen kertoo.  

Ravitsemuksen ja hyvinvoinnin asiantuntijatalo Ravistamo pyrkii toiminnassaan positiiviseen ja käytännönläheiseen asiakkaan kohtaamiseen.  

Ravistamo tarjoaa kattavasti ravitsemusterapiaa ja asiantuntijapalveluita muun muassa kuntoutukseen, kuntien perusterveydenhuoltoon ja työterveyshuoltoon. Palveluita voi ostaa suoraan myös yksityishenkilönä, mutta ensisijaisesti Ravistamo on keskittynyt B2B-puolelle.  

Ravistamo tarjoaa palveluitaan ensisijaisesti etäyhteyksien kautta. Jo aikana ennen koronaa Ravistamossa huomattiin etäyhteyksien tuomat hyödyt. 

– Etäyhteyksien välityksellä voimme levittää asiantuntemustamme ympäri Suomea. Pyrimme siihen, että ihmiset saavat palvelumme sinne missä ovat, vaikka suoraan oman keittiönpöydän ääreen. Pohjoisimmat asiakkaamme sijaitsevat Inarissa ja eteläisimmät Vantaalla. 

Digitalisaatio on löytänyt tiensä myös ravitsemusasiantuntijapalveluihin. Ravistamo kehitti ensimmäisenä maailmassa digitaalisen ravitsemushoidon palveluohjelmiston hoivapuolelle.  

– Aloitimme palvelun pilotit asumis- ja hoivapalveluissa äskettäin. Uusi palvelu avaa itsellemme uutta toimialuetta ja markkina-aluetta. Tämä on ravitsemushoitoa mullistava tuote asiakkaille, sillä ravitsemushoito nojaa edelleen vahvasti kynän ja paperin käyttöön, Kähkönen sanoo ja jatkaa.    

– Hyvällä ravitsemushoidolla asukkaiden toimintakyky pysyy yllä pidempää ja jopa paranee. Ohjelmiston avulla tavoitteemme on poistaa aliravitsemus asumis- ja hoivapalveluista, Kähkönen tiivistää.   

 

Ravitsemusalan ongelmana laillistamattomat toimijat  

Ravistamon ravitsemusterapeuttien vastaanotolle tulevien asiakkaiden tavanomaisia ongelmia ovat vatsavaivat, jotka ovat hyvin yleisiä ja moninaisia tänä päivänä. Apua haetaan myös painonhallinnan, verensokerin, verenpaineen ja kolesterolin hallintaan. Usein vastaanotolla nousee esille taustalla vaikuttavia erilaisia syömisen pulmia, kuten tunnesyömistä tai syömishäiriöoireilua. 

Kähkönen on iloinen, että ihmiset ovat kiinnostuneita ruoasta, hyvinvoinnin lisäämisestä ravitsemuksen kautta ja oman terveyden huolenpidosta. Ihmisillä on tietoisuutta ja valmiutta panostaa terveyteen. Ravitsemusterapeutti koetaan yhä useammin luontevaksi auttajaksi syömiseen liittyvissä asioissa. 

Kiinnostuneisuus hyvinvointiin on kuitenkin johtanut monet ostamaan sellaisten toimijoiden hyvinvointipalveluja, joilla ei ole riittävästi ammatillista osaamista.  

– Terveyden ja hyvinvoinnin toimintakentässä on hyvin paljon toimijoita, jotka eivät ole laillistettuja terveydenhuollon tai ravitsemusalan ammattilaisia, mutta antavat silti ihmisille hyvin paljon ravitsemukseen liittyviä ohjeita. Jopa silloin, kun kyseessä on asiakas, jolla on perussairauksia. Silloin pitää osata hoito-ohjeissa ottaa huomioon, miten perussairaus vaikuttaa ravitsemukseen, Kähkönen huokaa.  

Tämä näkyy Ravistamon asiakkailla esimerkiksi pettymyksen ja epäonnistumisen tunteina, kun painonhallinnassa ei ole ollut riittävän osaavaa ammattilaista tukena.  

Painonhallinta ja liikalihavuus ovat globaali ongelma, josta on tullut markkina-alue monenlaiselle toimijalle, joista monet tarjoavat nopeita ratkaisuja.  

– Me teemme tätä työtä kestävältä pohjalta. Teemme pitkäjänteistä työtä ja kestäviä muutoksia, jotka tuovat terveyttä ja hyvinvointia arkeen pitkällä aikatähtäimellä. Silloin siihen eivät kuulu mitkään vippaskonstit, Kähkönen lataa.  

 

Suomen Kuntoutusyrittäjät luonnollinen tapa verkostoitua 

Kähkönen kuuli ensimmäisen kerran Suomen Kuntoutusyrittäjistä noin viisi vuotta sitten kollegaltaan. Hän päätyi mukaan keskusteluun Kuntoutusyrittäjien kanssa, sopisiko ravitsemusterapia Kuntoutusyrittäjien alaisuuteen. 

Nyt Kähkönen on mukana Kuntoutusyrittäjien hallituksessa ja strategiatyössä. Strategiatyön kautta Kähkönen on päässyt kuulemaan kuntoutusalan yrittäjien tarinoita ja tutustumaan rinnakkaistoimialojen toimintatapoihin.  

– Meillä on varmasti paljon asioita, mitä voisimme oppia toisiltamme. Uskon, että keskusteluista hyötyisivät kaikki. Terapiayrittäjillä on paljon yhteistä tavassa tehdä työtä sekä asiakkaille tuotetussa hyödyssä. Olisi mahtavaa nähdä aito toimintatapa, jossa moniammatilliset verkostot kasvaisivat yritystemme toiminnan mukana. Me kaikki teemme loppuasiakkaan terveyden ja hyvinvoinnin eteen töitä ja haluamme hänelle parasta. Terapia-alojen keskinäinen yhteydenpito on meidän kaikkien etu. 

Ravistamo hyödyntää Suomen Kuntoutusyrittäjien potilasasiamiespalvelua ja sopimusten laatimisessa lakimiehen palveluja. Kuntoutusyrittäjien valmiiden sopimuspohjien käyttö on helpottanut arkea. Sopimuspohjia voi myös soveltaa omaan tilanteeseen sopivaksi ja tarvittaessa on mahdollisuus konsultoida Kuntoutusyrittäjien ammattilaisia. 

Suomen Kuntoutusyrittäjät on luonnollinen tapa verkostoitua kuntoutusalan toimijoiden kanssa.  

– Jos haluaa kehittyä omassa työssään, löytää hyviä toimintatapoja ja oppia uutta toisilta ammattilaisilta, Kuntoutusyrittäjät on hyvä tapa saada kontaktia muihin toimijoihin. Vaikka tekisikin yhteistyötä muiden terapeuttien kanssa, ei välttämättä kuitenkaan tunne riittävän syvällisesti toisen terapia-alaa ja toimintatapoja. 

Kähkönen mainitsee esimerkkinä Kuntoutusyrittäjäpäivät, jotka järjestetään 11. – 12.11.2021. Hän kannustaa terapeutteja osallistumaan tapahtumaan, sillä se on hyvä tapa verkostoitua ja päästä oppimaan toinen toisiltaan asioita.  

– Minulle on ollut hyvin silmiä avaavaa kuulla näitä keskusteluja, Kähkönen päättää hymyillen. 


Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:ssä on tällä hetkellä jäsenyrityksiä enemmän kuin koskaan ennen!

Jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 931 yrittäjää ja toimipaikkaa. Erityisesti toimipaikkajäsenten ja puheterapeuttien määrä on kasvussa.

Suosittele jäsenyyttä myös kollegayrittäjälle!

Jokaisesta jäsenyyteen johtaneesta vinkistä palkitsemme vinkkaajaa pienellä muistamisella. Kun vinkkaatte, pyytäkää jäseneksi liittyvää kirjoittamaan liittymislomakkeen viimeiseen laatikkoon sinun tai yrityksesi nimi.

Liittymislomake: https://fysi.crmieportal.com/public/events/151001

Lisätietoa jäsenyydestä: https://kuntoutusyrittajat.fi/jasenet/liity-jaseneksi/

Olemme olemassa juuri sinun yritystäsi varten!