maaliskuu 9, 2021 |

AVI julkaisi mallin turvavälisuunnitelmasta, joka on nyt tehtävä monilla alueilla

Aluehallintoviraston mallipohja turvavälisuunnitelmasta on nyt saatavilla – suunnitelma vaaditaan tietyillä alueilla, jos tiloissa on yli 10 asiakasta

Suunnitelmamalli on saatavilla tästä linkistä. Ellei linkki toimi, löytyy sama asiakirja Avien yhteisiltä koronasivuilta kohdasta “Miten teen kirjallisen suunnitelman lähikontaktien tosiasialliseksi välttämiseksi?”.

Lain mukaan lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Suunnitelma on pakollinen sellaisilla alueilla, joissa suunnitelman laatimisvelvollisuudesta on laadittu tartuntatautilain 58 c §:n mukainen päätös. Päätös voi koskea vain tiloja, joissa oleskelee samanaikaisesti yli 10 henkilöä.

Päätöksen voi tehdä aluehallintovirasto useamman kunnan alueella tai kunta omalla alueellaan. Päätökset liittyvät tartuntatautilain helmikuussa 2021 voimaan tulleisiin määräaikaisiin koronaviruksen torjuntaan liittyviin muutoksiin. Muutokset ovat voimassa vuoden 2021 loppuun, ja päätökset aina enintään niissä mainitun määräajan.

Usein kysytyt koronakysymykset -sivun alussa on ajantasainen luettelo alueista, joissa on voimassa rajoituspäätös turvaväleistä tai yli 10 hengen tilojen sulkemisesta.

Lisätietoja suljettavaksi määrätyistä tiloista löytyy Kuntoutusyrittäjien uutisesta. Tilojen sulkemisesta huolimatta lakisääteinen kuntoutus täytyy järjestää. Asiakkaan oikeudesta kuntoutukseen löytyy artikkeli täältä.